Косовска полиција о догађајима на сјеверу КиМ

- Косовска полиција изнела је своју верзију данашњих догађаја на северу КиМ, у којој тврди да је у самоодбрани користила сузавац и друга, како каже, "легална средства" да растера окупљене грађане и омогући новим градоначелницима да уђу у општине. 

Србија 26.05.2023 | 18:47
Косовска полиција о догађајима на сјеверу КиМ

Како се наводи у саопштењу косовске полиције, пет њених припадника је повређено у нередима на северу КиМ, четири возила су оштећена, а једно је запаљено током сукоба грађана и полиције у општини Звечан. 

Из косовске полиције наводе да се значајан број грађана окупио данас у општинама Звечан, Лепосавић и Зубин Поток “како би спречио градоначелнике да уђу у зграде Општине" и да су у општинама на северу  укључене сирене које, како тврде, "користе злочиначке структуре за моблизацију и окупљања". 

Они у саопштењу тврде да су ангажовали "релевантне полицијске јединице" како би управљале ситуацијом и околностима које су створили "окупљени грађани, који су ометали органе за спровођење закона и државне службенике да остваре своје легитимно право".

 Тврди се и да је косовска полиција "у континуитету разговарала са окупљеним грађанима, тражец́и од њих да се удаље и не ометају рад државних службеника, да рашчисте пут и омогуће им одлазак на радна места", али да су они то одбили.

Косовска полиција тврди и да су демонстранти у Звечану исказали насиље. 

Наводе и да постоји сумња да су се у близини чули пуцњи, али да се још не зна тачна локација. 

Косовска полиција навела је да ће наставити да одржава "безбедно и мирно" окружење за све грађане на КиМ и предузети законске мере против "незаконитих радњи, које би у било којој мери угрозиле безбедност, мир и стабилност". 

(Тањуг) Фото: Тањуг/АП

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

100%

26.05.2023 19:57

Цете и изаци. Под ватром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

26.05.2023 21:51

Сад це Додик доци са својима да их избаци

Name

јааааа

26.05.2023 22:21

Ово ни ,,п" од полиције није,ово више личи на екипу попушлића у хокеју који не знају на коју страну да забију гол,шиптарија,погледај им само фаце све им јебем,фујјјјј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре јааааа

27.05.2023 02:23

Иди фрајеру на косово па им реци какве су им фаце, а не преко коментара. Јадни срби доле на косову, не због сиптара, вец због оног ко је онај циркуз направио у Београду. Смрт невине дјеце користи у своје политицке свхе!

Name

Ре ти

27.05.2023 10:34

Ти си један националиста као и већина наших људи и мрзиш све друге около. О људским правима, о једнакости, ни трага. Слушаш деценијама пропаганду о угрожености коју нам пласирају наши највећи "српски синови".

Name

Били су

27.05.2023 10:01

Избори, и сад нови градоначелници требају преузети своја мјеста. Тако и треба, зар не. Тако се и код нас ради, стари одлази, нови долази. Несмије нико то ометати, а и зашто би.

ОДГОВОРИТЕ