Pokrenuta istraga protiv Barselone zbog korupcije

Kako prenose mediji u Španiji, fudbalski klub Barselona nalazi se na stubu srama i pred ozbiljnim je optužbama, sada i zvanično, zbog korupcije jer se sumnja da je skoro dve decenije ovaj klub uplaćivao novac Hoze Mariji Enrikezu Negreiri, bivšem potpredsedniku Španske sudijske komisije.

Sport 10.03.2023 | 21:50
Pokrenuta istraga protiv Barselone zbog korupcije

Naime, još u februaru španski mediji su došli do saznanja da je Barsa na račun Negreire i firme koju je vodio uplatila 8.4 miliona evra u periodu od 2001. do 2018. godine. Sud u Barseloni je u međuvremenu pokrenuo istragu povodom ovih natpisa, prikupljeno je još dokaza, na osnovu kojih je sastavljena optužnica protiv Barselone, njenih bivših rukovodilaca i Negreire, prenose strani mediji.

Optužnica, koju je izneo Javni tužilac u Barseloni tereti slavni klub i dvojicu bivših predsednika Đozepa Bartomeua i Sandra Rosela, koji su bili na čelu u vreme kada je novac uplaćivan na račun potpredsednika sudijske organizacije.

Šef La Lige Havijer Tebas izjavio je proteklog meseca je izjavio da bi aktuelni predsednik Barselone Đoan Laporta trebalo da podnese ostavku ukoliko ne bude mogao da opravda i objasni uplate na račun Negreire.

Laporta je odgovorio Tebasu rekavši da mu neće dati "ono što ovaj želi", a zanimljivo je da su optužbe za korupciju usledile samo tri dana nakon što je Laporta, demantujući medije, poručio  da njegov klub "nikada nije kupovao sudije".

- Da budemo jasni, Barselona nikad nije potkupila sudije i Barsa nikad nije imala nameru da potkupi arbitre, apsolutno nikad - rekao je Laporta u utorak.

Španski mediji, konkretno madridska Marka, došli su do dokumenata u kojima se jasno može videti svaka uplata Barse na račun Negreirine firme, koji je sad dat na uvid javnosti

(Srbijadanas)  Foto:Profimedia

Komentari / 0

Ostavite komentar