Sporazum vrijedan tri miliona KM za više projekata

Učinjen je značajan korak ka infrastrukturnom uređenju Bijeljine, koje će unaprijediti kvalitet života građana. Sporazum vrijedan tri miliona maraka za implementaciju niza projekata ozvaničili su gradonačelnik Ljubiša Petrović i rezidentni predstavnik UNDP Steliana Nedera.

Republika Srpska 16.05.2022 | 17:58
Sporazum vrijedan tri miliona KM za više projekata

- Bijeljina će uskoro dobiti novi izgleg, između ostalog, uređene i nove zelene površine, rekonstruisanu led rasvjetu na podučju grada, što je omogućeno sporazumom, koji su potpisali gradonačlnik Ljubiša Petrović i rezidentni predstavnik UNDP Steliana Nedera.

“Ovim sporazumom grad Bijeljina se obavezao na izdvajanje materijalnih sredstava od 2,5 miliona maraka, a UNDP izdvaja pola miliona KM. Projekti se tiču izgradnje i rekonstrukcije led rasvjete na području grada u iznosu od 2 miliona KM, izgradnja i nabavka opreme u oblastima kulture, sporta.”, rekao je Petrović za BN.

Među projeketima je i izrada projektne dokumentacije za zaštitu životne sredine i Fizibiliti studija za upravljanje otpadom. UNDP sa Bijeljinom gradi budućnost od 2008. godine, podsjetila je predstavnica ove organizacije Steliana Nedera.

“Bijeljina je jedan od šampiona gradova kada je u pitanju sprovođenje aktivnosti u vezi sa agendom 2030. I njenim nastojanjem ka cilju da postane grad budućnosti. Naš cilj je da zajedno u kratkom periodu ostvarimo konkretne rezultate za građane Bijeljine.”, izjavila je Steliana Nedera, rezidentni predstavnik UNDP.

Rok za realizaciju više projekata je do kraja tekuće godine, osim za izgradnju i rekonstrukciju led rasvjete, koje se planira završiti do 30. juna 2023. godine.

(BN) 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Samo pitanje

16.05.2022 19:09

Šta sa ovolikim automobilima po gradu, ne može se normalno voziti. Ulice uske, a auta više nego ljudi. Hoće li iko zatvoriti saobracaj u centru da prodisemo.

ODGOVORITE
Name

tragac

17.05.2022 11:14

Treba gorivo da poskupi još 50-60% da bi se saobraćaj prorijedio.