Споразум вриједан три милиона КМ за више пројеката

Учињен је значајан корак ка инфраструктурном уређењу Бијељине, које ће унаприједити квалитет живота грађана. Споразум вриједан три милиона марака за имплементацију низа пројеката озваничили су градоначелник Љубиша Петровић и резидентни представник УНДП Стелиана Недера.

Република Српска 16.05.2022 | 17:58
Споразум вриједан три милиона КМ за више пројеката

- Бијељина ће ускоро добити нови изглег, између осталог, уређене и нове зелене површине, реконструисану лед расвјету на подучју града, што је омогућено споразумом, који су потписали градоначлник Љубиша Петровић и резидентни представник УНДП Стелиана Недера.

“Овим споразумом град Бијељина се обавезао на издвајање материјалних средстава од 2,5 милиона марака, а УНДП издваја пола милиона КМ. Пројекти се тичу изградње и реконструкције лед расвјете на подручју града у износу од 2 милиона КМ, изградња и набавка опреме у областима културе, спорта.”, рекао је Петровић за БН.

Међу пројекетима је и израда пројектне документације за заштиту животне средине и Физибилити студија за управљање отпадом. УНДП са Бијељином гради будућност од 2008. године, подсјетила је представница ове организације Стелиана Недера.

“Бијељина је један од шампиона градова када је у питању спровођење активности у вези са агендом 2030. И њеним настојањем ка циљу да постане град будућности. Наш циљ је да заједно у кратком периоду остваримо конкретне резултате за грађане Бијељине.”, изјавила је Стелиана Недера, резидентни представник УНДП.

Рок за реализацију више пројеката је до краја текуће године, осим за изградњу и реконструкцију лед расвјете, које се планира завршити до 30. јуна 2023. године.

(БН) 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Само питање

16.05.2022 19:09

Шта са оволиким аутомобилима по граду, не може се нормално возити. Улице уске, а аута више него људи. Хоће ли ико затворити саобрацај у центру да продисемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

17.05.2022 11:14

Треба гориво да поскупи још 50-60% да би се саобраћај прориједио.