Forum žena PDP: Borba za jaku Republiku Srpsku

- U PDP-u žene nisu kvota i dekor, nego su ravnopravni donosioci odluka i vrlo značajan faktor u partijskim strukturama....Najjači dokaz prethodno rečenog je taj što smo jednoglasno, na Predsjedništvu stranke, kandidovali našu potpredsjednicu Jelenu Trivić za jednu od dvije najviše funkcije – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Republika Srpska 02.04.2022 | 11:54
Forum žena PDP: Borba za jaku Republiku Srpsku

- U PDP-u žene nisu kvota i dekor, kako to, nažalost, često biva u politici, nego su ravnopravni donosioci odluka i vrlo značajan faktor u partijskim strukturama. Na nekim od najznačajnijih pozicija unutar partije su žene, više listi na predstojećim izborima će nositi žene, a vjerovatno najjači dokaz prethodno rečenog je taj što smo jednoglasno, na Predsjedništvu stranke, kandidovali našu potpredsjednicu Jelenu Trivić za jednu od dvije najviše funkcije – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, koji je pozdravio članice Foruma žena PDP-a na sastanku koji je jutros počeo u Banjaluci. 

Borenović je rekao da će uloga organizacije žena biti od izuzetne važnosti za Opšte izbore. 

- Istinski vjerujem da se 2. oktobra odlučuje sudbina Republike Srpske. Mi se borimo protiv javašluka, bahatosti, lopovluka i pustošenja naše zemlje. Vi uz sebe nosite odlučnost, hrabrost, poštenje, snagu i pristojnost, a upravo za takvu: pristojnu, normalnu i jaku Republiku Srpsku se mi borimo – poručio je Borenović. 

Marina Blagojević, predsjednica Foruma žena PDP-a, istakla je da je ova organizacija ušla potpuno spremna u izbornu godinu. 

- Mi smo u politici da se pitamo i da odlučujemo, a to u PDP-u možemo. Nećemo da budemo kvota, nego da dominiramo na političkoj sceni generalno. Forum žena PDP-a je organizovan, aktivno učestvuje u donošenju odluka i kreiranju politika i tako će biti i ubuduće – poručila je Blagojevićeva. 

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Wwww

02.04.2022 10:15

Samo napred.

ODGOVORITE
Name

Žene i politika

02.04.2022 11:48

Žene imaju mnogo jaču intuiciju nego muškarci, a intuicija je veoma važna u politici. Žene su sistemstičnije, lojalnije i predanije cilju za koji rade. Cijenim žene u politici, bar da ih je više, ali ovakvih kao što je Jelena. Svaka čast. Do pobjede!

ODGOVORITE
Name

BG Group

02.04.2022 11:57

Svaka čast na širini koju pokazuje PDP. Kandidatura gđe Trivic je najbolji pokazatelj jedne nove političke klime na ovim prostorima. Školovana, čestita, ostvarena kao stručnjak, supruga i majka. Ovakva kandidatura olakšava izbor u oktobru.

ODGOVORITE
Name

Mladen

02.04.2022 12:02

Tako treba,samo radom do pobjede !

ODGOVORITE
Name

Tatar

02.04.2022 13:48

Prema dosadasnjim iskustvima zene u politici i nemaju nekog znacajnijeg uspeha.Pogledajmo Turkovicku Cvijanovicevu Majkicku ili poslusnici ili klimatori ili oboje A rezultati 0 bodova.

Name

Bilecanin

02.04.2022 14:02

Ništa jeďnu od dvije, Jelenà mora biti na mjestu predsjednika Republike Srpske. Srećno u pobjede....

ODGOVORITE
Name

Маризела Славиновић

02.04.2022 14:20

Само храбро до коначне побиједе!

ODGOVORITE