Форум жена ПДП: Борба за јаку Републику Српску

- У ПДП-у жене нису квота и декор, него су равноправни доносиоци одлука и врло значајан фактор у партијским структурама....Најјачи доказ претходно реченог је тај што смо једногласно, на Предсједништву странке, кандидовали нашу потпредсједницу Јелену Тривић за једну од двије највише функције – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Република Српска 02.04.2022 | 11:54
Форум жена ПДП: Борба за јаку Републику Српску

- У ПДП-у жене нису квота и декор, како то, нажалост, често бива у политици, него су равноправни доносиоци одлука и врло значајан фактор у партијским структурама. На неким од најзначајнијих позиција унутар партије су жене, више листи на предстојећим изборима ће носити жене, а вјероватно најјачи доказ претходно реченог је тај што смо једногласно, на Предсједништву странке, кандидовали нашу потпредсједницу Јелену Тривић за једну од двије највише функције – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, који је поздравио чланице Форума жена ПДП-а на састанку који је јутрос почео у Бањалуци. 

Бореновић је рекао да ће улога организације жена бити од изузетне важности за Опште изборе. 

- Истински вјерујем да се 2. октобра одлучује судбина Републике Српске. Ми се боримо против јавашлука, бахатости, лоповлука и пустошења наше земље. Ви уз себе носите одлучност, храброст, поштење, снагу и пристојност, а управо за такву: пристојну, нормалну и јаку Републику Српску се ми боримо – поручио је Бореновић. 

Марина Благојевић, предсједница Форума жена ПДП-а, истакла је да је ова организација ушла потпуно спремна у изборну годину. 

- Ми смо у политици да се питамо и да одлучујемо, а то у ПДП-у можемо. Нећемо да будемо квота, него да доминирамо на политичкој сцени генерално. Форум жена ПДП-а је организован, активно учествује у доношењу одлука и креирању политика и тако ће бити и убудуће – поручила је Благојевићева. 

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Wwww

02.04.2022 10:15

Само напред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жене и политика

02.04.2022 11:48

Жене имају много јачу интуицију него мушкарци, а интуиција је веома важна у политици. Жене су системстичније, лојалније и преданије циљу за који раде. Цијеним жене у политици, бар да их је више, али оваквих као што је Јелена. Свака част. До побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГ Гроуп

02.04.2022 11:57

Свака част на ширини коју показује ПДП. Кандидатура гђе Тривиц је најбољи показатељ једне нове политичке климе на овим просторима. Школована, честита, остварена као стручњак, супруга и мајка. Оваква кандидатура олакшава избор у октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

02.04.2022 12:02

Тако треба,само радом до побједе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

02.04.2022 13:48

Према досадасњим искуствима зене у политици и немају неког знацајнијег успеха.Погледајмо Турковицку Цвијановицеву Мајкицку или послусници или климатори или обоје А резултати 0 бодова.

Name

Билецанин

02.04.2022 14:02

Ништа јеďну од двије, Јеленà мора бити на мјесту предсједника Републике Српске. Срећно у побједе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маризела Славиновић

02.04.2022 14:20

Само храбро до коначне побиједе!

ОДГОВОРИТЕ