Na području opštine Pale proglašena vanredna situacija

Načelnik opštine Pale Boško Jugović proglasio je vanrednu situaciju na području ove opštine nakon što su se u pojedinim dijelovima više naselja rijeke izlile pa bujice ugrožavaju imovinu građana i privrednih subjekata.

Republika Srpska 05.11.2021 | 10:18
Na području opštine Pale proglašena vanredna situacija

Jugović je rekao Srni da će svi raspoloživi kapaciteti biti u punom angažmanu dok god to bude neophodno, navodeći da su svi vodotoci na području opštine Pale u ozbiljnom porastu usljed obilne kiše koja neprestano pada 48 časova.

– Potoci i bujične vode su podivljale, aktivirane su i podzemne vode i sve to je u veoma kratkom periodu uticalo na veliki porast vodostaja Paljanske i Mokranjske Miljacke, Prače, Repašnice i svih rječnih tokova na području lokalne zajednice – rekao je Jugović.

On je naglasio da nadležne službe prate situaciju i da nastoje da spriječe veće posljedice koliko je to god moguće, iako je veoma teško djelovati u situaciji kada obilne padavine ne jenjavaju.

Jugović je rekao da su sve nadležne službe još od sinoć na terenu, u punom angažmanu je Civilna zaštita, opštinska Komunalna policija, radnici i mehanizacija paljanskog preduzeća “Komunalno” i “Vodovod i kanalizacija”.

– U saradnji sa privrednicima, angažovali smo i ljudstvo i mehanizaciju preduzeća koja se bave niskogradnjom i imaju mašinske kapacitete koji mogu pružiti podršku u ovakvoj situaciji. Koordinišemo rad svih ekipa na terenu i činimo sve što je u našoj moći da zaštitimo građane i njihovu imovinu – naglasio je Jugović.

Načelnik opštine Pale je zamolio građane za razumijevanje i strpljenje.

Javno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” Pale obavještava potrošače na području opštine Pale i mjesne zajednice Podgrab da preventivno prokuvaju vodu jer je zbog obilnih kišnih padavina došlo do zamućenja.

(Srna  Foto:Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Paljanin

05.11.2021 13:06

Eto ti Jugoviću, treba da te mještani sad razapnu. Sad se vidi koliko je Lazarević u pravu kada rješavanje uređenja korita Miljacke, Jahorinskog potoka i Repašnice stvalja u prioritet. Prije pet godina si na njegovom programu pobijedio, ništa nisi uradio, niti ste ti i prika Stanišić dozvolili da to on sa zelenim riješi. Tuga, žao mi je ljudi, šteta je velika, srdžba naroda opravdana, sve u svemu, sramota. Pet godina rasprodajete zemlju u centru i na Jahorini, jedni drugim oči vadite oko raspodjele plijena, jedino ne radite posao koji treba da radi lokalna samouprava, fuj.

ODGOVORITE