Bijeli sport: Otkazan Masters u Madridu

Masters u Madridu, koji je trebalo da bude na programu od 12. do 20. septembra, gotovo izvjesno će biti otkazan.

Svijet 04.08.2020 | 08:34
Bijeli sport: Otkazan Masters u Madridu

Poslije najava da postoji mogućnost otkazivanja, sve je mnogo jasnije sada, kada je predsjednik Savjeta igrača Novak Đoković, svojim kolegama poslao poruku da turnira u "magičnoj kocki" neće biti, prenosi "Marka".

Ovakva odluka donesena je zbog pandemije virusa korona, kao i odluka koje se tiču putovanja i karantina prije i poslije turnira.

Španski list ističe da su ATP i VTA postigli dogovor sa španskom vladom, tako da teniseri iz Njujorka, gdje će biti održani turniri Sinsinati open i Јu-Es open, neće morati u karantin prilikom ljeta iz SAD u Evropu.

Međutim, to nije mnogo promijenilo bezbjednosnu situaciju, pa Marka navodi da se Đoković obratio kolegama u zajedničkom četu na "Votsapu", u kojem se nalazi 100 najboljih tenisera, i saopštio im da će takmičenje u Madridu biti otkazano.

Đoković je jasno poručio i upozorio igrače da ne mogu da odu na Јu-Es open, a da bez ikakve provjere odigraju turneju na šljaci, tokom koje se očekuju još turniru u Rimu i Rolan Garosu. Otkazivanje Madrida direktno bi uticalo na turnir u Rimu, pošto italijanska vlada nije dala "amin" da karantin nije potreban.

Svjetski broj jedan nada se da će rješenje biti pronađeno u naredna 24 sata, jer bi teniseri trebalo da već sljedeće nedjelje odlete u Njujork.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Andric

04.08.2020 09:02

A jeste ga i zakomplikovali.Pa pusti turnire nek se igraju.Ko se boji nek gleda preko TV-a,ko se ne boji,nek uziva u spektaklu i to je to...

ODGOVORITE
Name

Re:

04.08.2020 13:08

Показало се на Адриа турниру како се прекида у пола турнеје, јер су скоро сви фасовали заразу.

Name

Ilija

04.08.2020 10:16

Boje se Đole da ih ponovo ne pobediš.

ODGOVORITE