Бијели спорт: Отказан Мастерс у Мадриду

Мастерс у Мадриду, који је требало да буде на програму од 12. до 20. септембра, готово извјесно ће бити отказан.

Свијет 04.08.2020 | 08:34
Бијели спорт: Отказан Мастерс у Мадриду

Послије најава да постоји могућност отказивања, све је много јасније сада, када је предсједник Савјета играча Новак Ђоковић, својим колегама послао поруку да турнира у "магичној коцки" неће бити, преноси "Марка".

Оваква одлука донесена је због пандемије вируса корона, као и одлука које се тичу путовања и карантина прије и послије турнира.

Шпански лист истиче да су АТП и ВТА постигли договор са шпанском владом, тако да тенисери из Њујорка, гдје ће бити одржани турнири Синсинати опен и Ју-Ес опен, неће морати у карантин приликом љета из САД у Европу.

Међутим, то није много промијенило безбједносну ситуацију, па Марка наводи да се Ђоковић обратио колегама у заједничком чету на "Вотсапу", у којем се налази 100 најбољих тенисера, и саопштио им да ће такмичење у Мадриду бити отказано.

Ђоковић је јасно поручио и упозорио играче да не могу да оду на Ју-Ес опен, а да без икакве провјере одиграју турнеју на шљаци, током које се очекују још турниру у Риму и Ролан Гаросу. Отказивање Мадрида директно би утицало на турнир у Риму, пошто италијанска влада није дала "амин" да карантин није потребан.

Свјетски број један нада се да ће рјешење бити пронађено у наредна 24 сата, јер би тенисери требало да већ сљедеће недјеље одлете у Њујорк.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Андриц

04.08.2020 09:02

А јесте га и закомпликовали.Па пусти турнире нек се играју.Ко се боји нек гледа преко ТВ-а,ко се не боји,нек узива у спектаклу и то је то...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

04.08.2020 13:08

Показало се на Адриа турниру како се прекида у пола турнеје, јер су скоро сви фасовали заразу.

Name

Илија

04.08.2020 10:16

Боје се Ђоле да их поново не победиш.

ОДГОВОРИТЕ