SIPA na području Unsko-sanskog kantona pretresla jednu lokaciju

- Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Bihaću, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su u Bihaću pretresli jednu lokaciju zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Ugrožavanje bezbjednosti“, saopšteno je iz SIPE.

Bosna i Hercegovina 11.06.2020 | 17:33
SIPA na području Unsko-sanskog kantona pretresla jednu lokaciju

U saopšenju dodaju da su tokom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili i privremeno oduzeli dva računara, jedan laptop, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U svojstvu osumnjičenog ispitano je jedno lice za koje postoje osnovi sumnje da je službenicima Danskog vijeća za izbjeglice uputilo prijetnje.

O realizaciji navedene naredbe policijski službenici SIPA-e sačiniće odgovarajuće izvještaje, koji će zajedno sa prilozima biti dostavljeni nadležnim pravosudnim institucijama.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bolji Entitet

11.06.2020 15:39

Gospodo iz SIPA-e,mi iz R.Srpske nismo šugavi tako da vas molim da dođete malo i u B Luku i Bijeljinu i provjerite sve lopovluke u vezi pokretne bolnice tj šatorčine polovne i respiratora.U pitanju su visemilionski lopovluci.

ODGOVORITE
Name

Re

11.06.2020 16:37

Ako dodju kod nas sta je afera imaju posla do penzije samo neznam u kakve zatvore kriminalce da stave ima toga puno

Name

Djoks

11.06.2020 20:33

A i taj sto je prijetio bas je budala, to je isto kao da je dva metra drva ukrao, zbog toga se ide u zatvor. A da je hapo milione bio bi ugledni gradjanin. I niko mu ni A rekao nebi.

ODGOVORITE