Detalji nesreće u Šekovićima: Ženu povukla mašina

Slađana Mijić (31) poginula je na radnom mjestu u firmi "Drinjača" d.o.o. u Tišči u Šekovićima, kada ju je, kako saznajemo, povukla drobilica za drvo.

Republika Srpska 19.02.2020 | 19:54
Detalji nesreće u Šekovićima: Ženu povukla mašina

Nesreća se desila u utorak oko 15 časova, kada je radnica obavljala redovne poslove u ovom preduzeću koje se bavi proizvodnjom namještaja, briketa i građe, a u jednom momentu mašina ju je povukla i nesrećna žena se nije mogla spasiti.

"Mi smo doživjeli veliku nesreću jer 32 godine radimo i nikad se ništa nije desilo. Preživjeli smo veliki šok", kratko nam je rečeno u ovom preduzeću.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Zvornik, po prijavi nesreće oko 15.15 postupili su policijski službenici iz Šekovića.

"Oni su u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo vršili uviđaj na licu mjesta i preduzimaju se sve dalje mjere i radnje s ciljem dokumentovanja ovog slučaja", rekao je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Dodao je da je o svemu obaviješten i inspektor zaštite na radu.

Isti dan i Policijskoj stanici Rudo oko 00.20 prijavljeno je da je eksplodirao kotao u preduzeću "Trejd-sistem" d.o.o. u Rudom.

"Povrijeđenih osoba na mjesta eksplozije nije bilo, dok je na kotlu nastupila značajna materijalna šteta", naveli su iz Policijske uprave Foča.

Dodali su da je dva dana ranije ugrađen novi kotao, koji je prvi put pušten u rad.

"O događaju je obaviješten dežurni postupajući tužilac nadležnog tužilaštva, a uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici Policijske stanice Rudo zajedno s inspektorom za protivpožarnu zaštitu i eksplozivne materije u prisustvu vještaka mašinske struke. Radimo na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog događaja", rekli su iz Policijske uprave Foča.

(Nezavisne)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Merc

19.02.2020 21:49

ZASTO ZENA NA DROBILICI....PA DA PREZIVI..A U OPSTINU I SL. NIJE PODOBNA..SAUCESCE PORODICI .

ODGOVORITE