Suđenje dvojici mladića zbog ubistva Bijeljinca

U Okružnom sudu u Bijeljini nastavljeno je suđenje Marku Zariću, čiji je nadimak Čupo (23), i Petru Bujinoviću (23), obojica iz Bijeljine, koji su optuženi za ubistvo Aleksandra Pantića iz Bijeljine.

Republika Srpska 22.01.2020 | 09:31
Suđenje dvojici mladića zbog ubistva Bijeljinca

Mladić je 2018. godine nasmrt pretučen u napadu navijača Crvene zvezde na bijeljinske navijače Partizana.

U nastavku suđenja svoj nalaz i mišljenje obrazložio je dr. Zdenko Cihlarž iz Tuzle, vještak sudske medicine koga je angažiralo Tužilaštvo u Bijeljini. On je naglasio da su, od ukupno šest povreda u predjelu glave nesrećnog Pantića, tri prugasta nagnječenja na lijevom čeonom i lijevom sljepoočnom dijelu lobanje  bila fatalna po njega, piše Avaz.

– Povrede na lobanji, nanesene nekim tvrdim predmetom, drvenom motkom, palicom ili metalnom šipkom, ostavile su trag tramvajskih šina. Došlo je do preloma kostiju krova i baze lobanje i razaranja lijeve polovine mozga te do izliva krvi u mozak. Ove tri povrede su neposredno odgovorne za nasilnu smrt. Te tri povrede u lijevom sljepoočnom i tjemenom predjelu glave nastale su brzo, jedna iza druge. Blagovremeno pružena ljekarska intervencija nije mogla spriječiti smrt Aleksandra Pantića – konstatovao je vještak sudske medicine Zdenko Cihlarž.

U unakrsnom ispitivanju tužioca Bojane Lazarević i advokata odbrane Zarića i Bujinovića Petka Budiše i Dejana Bogdanovića Zdenko Cihlarž izjavio je da bi svako povredno sredstvo, kao što je metalna šipka ili drvena motka, širine od 1,5 centimetara, moglo nanijeti navedene povrede na glavi i tijelu.

Cijeneći intenzitet povreda, on je istakao da bi najpogodnije sredstvo za to mogla biti metalna šipka. U nastavku suđenja, koje je zakazano za 14. februar, biće saslušano još devet svjedoka koje je predložila odbrana optuženih.

– Povrede na vanjskoj strani lijeve nadlaktice i podlivi na lijevoj natkoljenici, naneseni tupo-tvrdim mehaničkim oruđem, mogu se okvalifikovati kao lakše tjelesne povrede. U predjelu lica evidentiran je višestruki prelom kostiju nosa, jagodičnog i viličnog predjela lica, što se kvalifikuje kao teška tjelesna povreda – naveo je vještak Cihlarž.

(Avaz)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Jaffa

22.01.2020 11:53

Molim samo da koristite izraz huligan, a ne navijač!

ODGOVORITE
Name

Bb

22.01.2020 12:00

Trebaim dozivotna robija

ODGOVORITE