Održana komemoracija Nedi Arnerić

Neda Arnerić preminula je u 67. godini života, a prijatelji i kolege su se oprostile od nje na komemoraciji u Jugoslovenskoj kinoteci.

Srbija 16.01.2020 | 13:01
Održana komemoracija Nedi Arnerić

Skup je počeo minutom ćutanja, nakon čega su pročitani telegrami Mire Banjac, Gorana Pasjaljevića, Društva hrtvatskih filmskih reditelja, kao i režisera Lordana Zafranovića.

"Nedavno su se ugasile tri velike filmske zvezde, napustila nas je draga Milena Dravić, Dusica Žegarac i oličenje života i ljubavi - naša Neda. Počela si rano, a profesionalni život nas je dva puta spojio, radili smo zajedno na dva filma i to je bilo dragoceno", napisao je u telegramu Zafranović.

Glumac Feđa Stojanović je Nedu Arnerić ispratio potresnim rečima.

"Gluma je Nedi donela puno, ali puno joj je i oduzela. Rano je počela da se bavi glumom, a nase prijateljstvo razvilo se pre četiri godine kada smo igrali "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo". Bila je prava dama, fina i uglađena i kao takva odudarala je iz sredine. Ipak, bila je cesto i nesigurna u sebe, a tome je doprinela i depresija iz koje se, nažalost, nije izvukla. Nema više Nede, nema moje prijateljice", rekao je Feđa.

Na komemorativnom skupu od 12 časova u Jugoslovenskoj kinoteci nakon govora poštovaoci Nedinog lika i dela mogli su da pogledaju film "Ukleti smo, Irina", koji je snimljen 1973. godine.

Makedonski reditelj Kole Angelovski je glavne uloge poverio Nedi i Velimiru Bati Živojinoviću. Otac, sin i snaha žive u vodenici koja se nalazi u planini. Sin odlazi u vojsku, a u vodenici ostaju otac i snaha sami. Zajednički život oca i snahe u jednoj prostoriji, rađa zabranjenu ljubav i strast, kada se sin vrati, nastaje drama.

Urna sa posmrtnim ostacima glumice biće položena u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, a ispraćaj za kremaciju je u subotu, 18. januara u 16:30 časova na Novom groblju.

Podsetimo, Nedu Arnerić je u stanu pronašao brat Predrag Arnerić koji je krenuo da je obiđe, ali su vrata bila zaključana, a nakon što su otvorena Predrag je svoju sestru zatekao preminulu na stolici za trpezarijskim stolom.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar