Dim stigao i do Južne Amerike i Antarktika

Dim od šumskih požara u Australiji prešao je Tihi okean i stigao do gradova u Južnoj Americi, upozorila je danas Svetska meteorološka organizacija (WMO).

Svijet 07.01.2020 | 21:43
Dim stigao i do Južne Amerike i Antarktika

Dim je nebo nad Oklandom na Novom Zelandu vec obojio u narandžasto, ali i nebo nad jako udaljenim gradovima u Južnoj Americi je posivelo, a WMO podseća i na izveštaje o izrazito crvenom zalasku Sunca u argentinskom glavnom gradu Buenos Airesu.

"Požari su izazvali opasno zagađenje vazduha i zapretili zdravlju ljudi u velikim gradovima u Australiji i na Novom Zelandu, dok je dim prešao hiljade kilometara preko Pacifika do Južne Amerike", rekla je portparol WMO Kler Nulis novinarima u Ženevi.

Ona je dodala i da je dim je verovatno stigao do Antarktika.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Huso

07.01.2020 22:20

Kada su prošle godine gorele šume amazona zapadni političari su htjeli da strijeljaju predsednika Brazila ,a sada kada je izvjesno da je ovo u Australiji najveća katastrofa ikad viđena / pola milijarde żivih vrsta je uništeno/ svi se prave ludi.

ODGOVORITE
Name

Re:

08.01.2020 00:01

Не праве се луди, него ће нам преко својих агентура поскупити еколошку таксу на регистрацији возила, па још и нас оптужити за црвенило на небу. Мслм, мој ауто годишње загади свијет 3 пута више од ове ватрице у Аустралији и онда мене треба ударати по ушима. Је л тако? Тако је!

Name

Re

08.01.2020 07:29

Kraj planeti Zemlji se bliži, pomor životinjskog i biljnog svijeta je počeo uz pomoć čovjeka, uskoro ćemo svi živjeti u katakombama, a Zemlja će biti ogromna pustinja bez ikakvih uslova za život, premalo je empatije u ljudima a previše težnje za moći i vlasti

Name

Dragan

08.01.2020 08:36

Englezi su istrebili dvije nacije a ovo je njihova teritorija. Jedna je u Australiji a druga u Americi. Mislim da im je ovo kazna i nadam se da je amerika sljedeca, od prirode se nemoze pobjeci

ODGOVORITE