Дим стигао и до Јужне Америке и Антарктика

Дим од шумских пожара у Аустралији прешао је Тихи океан и стигао до градова у Јужној Америци, упозорила је данас Светска метеоролошка организација (WМО).

Свијет 07.01.2020 | 21:43
Дим стигао и до Јужне Америке и Антарктика

Дим је небо над Окландом на Новом Зеланду вец обојио у наранџасто, али и небо над јако удаљеним градовима у Јужној Америци је посивело, а WМО подсећа и на извештаје о изразито црвеном заласку Сунца у аргентинском главном граду Буенос Аиресу.

"Пожари су изазвали опасно загађење ваздуха и запретили здрављу људи у великим градовима у Аустралији и на Новом Зеланду, док је дим прешао хиљаде километара преко Пацифика до Јужне Америке", рекла је портпарол WМО Клер Нулис новинарима у Женеви.

Она је додала и да је дим је вероватно стигао до Антарктика.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хусо

07.01.2020 22:20

Када су прошле године гореле шуме амазона западни политичари су хтјели да стријељају председника Бразила ,а сада када је извјесно да је ово у Аустралији највећа катастрофа икад виђена / пола милијарде żивих врста је уништено/ сви се праве луди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

08.01.2020 00:01

Не праве се луди, него ће нам преко својих агентура поскупити еколошку таксу на регистрацији возила, па још и нас оптужити за црвенило на небу. Мслм, мој ауто годишње загади свијет 3 пута више од ове ватрице у Аустралији и онда мене треба ударати по ушима. Је л тако? Тако је!

Name

Ре

08.01.2020 07:29

Крај планети Земљи се ближи, помор животињског и биљног свијета је почео уз помоћ човјека, ускоро ћемо сви живјети у катакомбама, а Земља ће бити огромна пустиња без икаквих услова за живот, премало је емпатије у људима а превише тежње за моћи и власти

Name

Драган

08.01.2020 08:36

Енглези су истребили двије нације а ово је њихова територија. Једна је у Аустралији а друга у Америци. Мислим да им је ово казна и надам се да је америка сљедеца, од природе се немозе побјеци

ОДГОВОРИТЕ