Odložena sahrana ubijenog generala Sulejmanija

Iranska državna televizija izveštava da je na pogrebnoj povorci uoči sahrane ubijenog generala Kasima Sulejmanija došlo do stampeda. Zbog žrtava u metežu odložena sahrana Sulejmaniju.

Svijet 07.01.2020 | 14:56
Odložena sahrana ubijenog generala Sulejmanija

Broj poginulih u metežu nastalom tokom sahrane iranskog generala Kasima Sulejmanija porastao je na 40, a broj povređenih na 213, javila je poluzvanična iranska agencija Fars, pozivajući se na zvaničnike iz hitnih službi.

Iranska televizija je citirala šefa iranske hitne službe koji je potvrdio da je u incidentu u Kremanu, rodnom gradu generala Sulejmanija, bilo povređenih i mrtvih ljudi, ali za sada nisu poznati detalji o žrtvama.

Televizija je prenela da je iranska hitna služba saopštila da ima stradalih i povređenih u gužvi, prenosi AP.

Na fotografijama koje je objavila državna televizija vidi se više hiljada ljudi okupljenih na ulicama grada, mnogi od njih obučeni u crno, u znak žalosti za ubijenim generalom, prenosi Rojters.

Odložena sahrana Sulejmanija zbog žrtava u metežu

Sahrana iranskog generala Kasima Sulejmanija, ubijenog u američkom vazdušnom napadu u Iraku, u njegovom rodnom gradu Kermanu, odložena je nakon što je u metežu stradalo više od 30 ljudi, prenela je poluzvanična iranska agencija Isna.

U izveštaju se ne navodi na koliko će sahrana biti odložena, prenosi Rojters.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sa strane

07.01.2020 15:37

Ovim rat ne treba, izginuće i bez njega.

ODGOVORITE
Name

Zvornik

07.01.2020 19:42

Bas sime nasmijo ginu nasi al ginu i njihovi hahahahah.