Одложена сахрана убијеног генерала Сулејманија

Иранска државна телевизија извештава да је на погребној поворци уочи сахране убијеног генерала Касима Сулејманија дошло до стампеда. Због жртава у метежу одложена сахрана Сулејманију.

Свијет 07.01.2020 | 14:56
Одложена сахрана убијеног генерала Сулејманија

Број погинулих у метежу насталом током сахране иранског генерала Касима Сулејманија порастао је на 40, а број повређених на 213, јавила је полузванична иранска агенција Фарс, позивајући се на званичнике из хитних служби.

Иранска телевизија је цитирала шефа иранске хитне службе који је потврдио да је у инциденту у Креману, родном граду генерала Сулејманија, било повређених и мртвих људи, али за сада нису познати детаљи о жртвама.

Телевизија је пренела да је иранска хитна служба саопштила да има страдалих и повређених у гужви, преноси АП.

На фотографијама које је објавила државна телевизија види се више хиљада људи окупљених на улицама града, многи од њих обучени у црно, у знак жалости за убијеним генералом, преноси Ројтерс.

Одложена сахрана Сулејманија због жртава у метежу

Сахрана иранског генерала Касима Сулејманија, убијеног у америчком ваздушном нападу у Ираку, у његовом родном граду Керману, одложена је након што је у метежу страдало више од 30 људи, пренела је полузванична иранска агенција Исна.

У извештају се не наводи на колико ће сахрана бити одложена, преноси Ројтерс.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Са стране

07.01.2020 15:37

Овим рат не треба, изгинуће и без њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

07.01.2020 19:42

Бас симе насмијо гину наси ал гину и њихови хахахахах.