Sud: Mihajloviću tri miliona evra obeštećenja

Sud za sportsku arbitražu u Lozani je presudio da lisabonski Sporting mora da isplati Siniši Mihajloviću obeštećenje od 3. 000. 000 evra!

Fudbal 30.11.2019 | 11:22
Sud: Mihajloviću tri miliona evra obeštećenja
To je epilog postupka koji se vodi već godinu i kusur dana pošto je srpski trener neopravdano otpušten u Sportingu.

Podsjetimo Mihajlović je 18. juna prošle godine promovisan kao trener portugalskog velikana kada je potpisao trogodišnji ugovor da bi se kroz nekoliko dana promijenila uprava kluba, došli su novi ljudi i i 26. juna mu uručili otkaz. Mihajlović je ni kriv, ni dužan dobio otkaz. 

Bez treninga, utakmice, opravdanog razloga... Ubrzo je presavio tabak i riješio da neozbiljnost Sportinga naplati na sudu. Početni zahtjev za odštetu je iznosio oko 12.000.000 evra.

Portugalci su pokušavali da se opravdaju kako je srpski trener imao probni period od dvadesetak dana, dok ugovor ne postane važeći, ali sud u Lozani ne misli tako i donio je odluku da se Mihajloviću isplati obeštećenje od 3.000.000 evropskih novčanica. 

Uz presudu da Sporting nema pravo žalbe i da mora da isplati pomenutu sumu ako želi da poštuje finansijski fer-plej i učestvuje u evropskim takmičenjima.

(Mozzartsport)

Komentari / 0

Ostavite komentar