SIPA: Hapšenje zbog namještanja utakmica

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Samca, Orašja i Novog Travnika, po naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli operativnu akciju kodnog naziva “Var”.

Bosna i Hercegovina 11.11.2019 | 15:47
SIPA: Hapšenje zbog namještanja utakmica
Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na pet lokacija i lišili slobode 12 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, u vezi s krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi.

Osumnjičene osobe terete se za namjestanje fudbalskih utakmica Premijer lige BiH i Prve lige FBiH.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni će biti predate Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

- Zahvaljujemo se Obavještajno-bezbjednosnoj agencije Bosne i Hercegovine, te policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Srednjobosanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo, na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije - saopšteno je iz SIPA-e.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zoro

11.11.2019 20:13

Bravo najbolja policijo u ovoj jadnoj drzavi

ODGOVORITE
Name

Realno

12.11.2019 07:41

još da počnu hapsiti za namještanje izbora

ODGOVORITE
Name

niko

12.11.2019 11:45

Bolje da ste cigane hapsili sto prose po ulici vise bi vam narod vjerovao!

ODGOVORITE
Name

JA STEM NEMAM NIŠTA

12.11.2019 12:43

A šta da radimo sa ovim kokošarima u nižim ligama.Ni mačku sa praga u životu nije šutnuo a za loptu mu još nije jasno je li okrugla a sudija ili delegat.Sve je trulo od vrha,preko saveza pa I pojedinih klubova.

ODGOVORITE