СИПА: Хапшење због намјештања утакмица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су на подручју Самца, Орашја и Новог Травника, по наредбама Суда и Тужилаштва Босне и Херцеговине, провели оперативну акцију кодног назива “Вар”.

Босна и Херцеговина 11.11.2019 | 15:47
СИПА: Хапшење због намјештања утакмица
Приликом реализације оперативне акције, полицијски службеници СИПА-е извршили су претресе на пет локација и лишили слободе 12 особа због постојања основа сумње да су починила кривично дјело злоупотреба службеног положаја и овлаштења, у вези с кривичним дјелом примање дара и других облика користи.

Осумњичене особе терете се за намјестање фудбалских утакмица Премијер лиге БиХ и Прве лиге ФБиХ.

Приликом претреса откривени су и привремено одузети мобилни телефони и други предмети који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, ухапшени ће бити предате Тужилаштву Босне и Херцеговине на даље поступање.

- Захваљујемо се Обавјештајно-безбједносној агенције Босне и Херцеговине, те полицијским службеницима МУП-а Републике Српске, МУП-а Средњобосанског кантона и МУП-а Кантона Сарајево, на пруженој помоћи приликом реализације ове акције - саопштено је из СИПА-е.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зоро

11.11.2019 19:13

Браво најбоља полицијо у овој јадној дрзави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

12.11.2019 06:41

још да почну хапсити за намјештање избора

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико

12.11.2019 10:45

Боље да сте цигане хапсили сто просе по улици висе би вам народ вјеровао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА СТЕМ НЕМАМ НИШТА

12.11.2019 11:43

А шта да радимо са овим кокошарима у нижим лигама.Ни мачку са прага у животу није шутнуо а за лопту му још није јасно је ли округла а судија или делегат.Све је труло од врха,преко савеза па И појединих клубова.

ОДГОВОРИТЕ