Salah i Mane namjerno ne sarađuju zbog Zlatne kopačke!

Dodavanje zabranjena kategorija! Problem u najavi ili zdrava konkurencija?!

Fudbal 18.10.2019 | 21:52
Salah i Mane namjerno ne sarađuju zbog Zlatne kopačke!
Da li bi ova konačno mogla bude TA sezona, ona u kojoj će Liverpul srušiti sve zidove i zavladati engleskim fudbalom?

Pitanje koje navijači Redsa postavljaju već 30 godina u ovoj sezoni aktuelnije je nego ikada ranije! Posle osam rundi Liverpul ima čak osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti i mnogi veruju da će posle Evrope Jirgen Klop vratiti klub tamo gde je po mišljenju dela javnosti trebalo da bude odavno.

S obzirom na neka ranija iskustva, kada su se mnogi jezici opekli, svi na Enfildu su maksimalno oprezni u nagađanju redosleda na tabeli u maju. Razlog više za maksimalnu suzdržanost daje i poražavajući podatak koji je uzburkao strasti na Ostrvu. Naime, dvojica asova iz ofanzivnog trilinga “namerno“ ne sarađuje jer želi da se dokopa Zlatne kopačke po svaku cenu?!

Radi se o Mohamedu Salahu i Sadiju Maneu. Pedantni ostrvski statističari izvukli su sledeće – Salah i Mane nisu udelili nijednu asistenciju jedan drugom od početka sezone! Razlog više za ovakvu vrstu analize jeste detalj iz ubedljive pobede nad Barnlijem (3:0). Bilo je to još u avgustu. Mane je bio besan na Salaha zbog toga što mu nije prosledio loptu u školskoj situaciji. Istina, Liverpul je do danas zadržao stoprocentni učinak, ali je kritička javnost sada pokrenula priču o tome da bi Redsi mogli do kraja sezone da postanu žrtve sebičnih ambicija dvojice takmičara koji žele da se okite jednim od najvažnijih individualnih priznanja. Mane jeste spustio loptu i izjavio da mu je Salah dobar prijatelj, te da je frustraciju pokazao samo zbog želje da se utakmica završi sa što više golova.

Statistika, ipak, kaže sledeće – Salah čak nije stvorio ni jednu, jedinu šansu za Senegalca! Mane je Egipćanina proigrao u četiri navrata, ali bez realizacije. Ove sezone su ukupno podelili svega 26 dodavanja među sobom. Poređenja radi, prošle godine su zajedno odigrali 2996 minuta i za to vreme spojili 217 dodavanja, uz četiri asistencije i ukupno 37 stvorenih šansi. Ovi podaci zabrinjavaju deo Liverpulovih navijača.

Setimo se, Liverpul je takmičenje završio iza Sitija, a Salah i Mane su imali po 22 gola, koliko i Pjer Emerik Obamejan.

Mane ima bolju realizaciju u odnosu na saigrača i očigledno najvećeg konkurenta u timu, iako je tu i Roberto Firmino – 26,32 odsto šansi pretvoreno je u gol, za razliku od svega 15,38 odsto Salaha. Zanimljivo, Sane je učestvovao u 30 odsto Liverpulovih golova ove sezone, dok je Salah samo za pet odsto bolji. A, ako bi počeli da sarađuju, te brojke bile bi još bolje.

Bez obzira na sve, činjenica je da je Liverpul usamljen na vrhu i da će Siti morati ozbiljno da se pomuči kako bi smanjio razliku i okrenuo sezonu u svoju korist. Svakako je priča intrigantna...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dejo

18.10.2019 20:48

Ove godine zlatnu kopacku uzima Lewandovski

ODGOVORITE