Салах и Мане намјерно не сарађују због Златне копачке!

Додавање забрањена категорија! Проблем у најави или здрава конкуренција?!

Фудбал 18.10.2019 | 21:52
Салах и Мане намјерно не сарађују због Златне копачке!
Да ли би ова коначно могла буде ТА сезона, она у којој ће Ливерпул срушити све зидове и завладати енглеским фудбалом?

Питање које навијачи Редса постављају већ 30 година у овој сезони актуелније је него икада раније! После осам рунди Ливерпул има чак осам бодова предности у односу на другопласирани Манчестер Сити и многи верују да ће после Европе Јирген Клоп вратити клуб тамо где је по мишљењу дела јавности требало да буде одавно.

С обзиром на нека ранија искуства, када су се многи језици опекли, сви на Енфилду су максимално опрезни у нагађању редоследа на табели у мају. Разлог више за максималну суздржаност даје и поражавајући податак који је узбуркао страсти на Острву. Наиме, двојица асова из офанзивног трилинга “намерно“ не сарађује јер жели да се докопа Златне копачке по сваку цену?!

Ради се о Мохамеду Салаху и Садију Манеу. Педантни острвски статистичари извукли су следеће – Салах и Мане нису уделили ниједну асистенцију један другом од почетка сезоне! Разлог више за овакву врсту анализе јесте детаљ из убедљиве победе над Барнлијем (3:0). Било је то још у августу. Мане је био бесан на Салаха због тога што му није проследио лопту у школској ситуацији. Истина, Ливерпул је до данас задржао стопроцентни учинак, али је критичка јавност сада покренула причу о томе да би Редси могли до краја сезоне да постану жртве себичних амбиција двојице такмичара који желе да се оките једним од најважнијих индивидуалних признања. Мане јесте спустио лопту и изјавио да му је Салах добар пријатељ, те да је фрустрацију показао само због жеље да се утакмица заврши са што више голова.

Статистика, ипак, каже следеће – Салах чак није створио ни једну, једину шансу за Сенегалца! Мане је Египћанина проиграо у четири наврата, али без реализације. Ове сезоне су укупно поделили свега 26 додавања међу собом. Поређења ради, прошле године су заједно одиграли 2996 минута и за то време спојили 217 додавања, уз четири асистенције и укупно 37 створених шанси. Ови подаци забрињавају део Ливерпулових навијача.

Сетимо се, Ливерпул је такмичење завршио иза Ситија, а Салах и Мане су имали по 22 гола, колико и Пјер Емерик Обамејан.

Мане има бољу реализацију у односу на саиграча и очигледно највећег конкурента у тиму, иако је ту и Роберто Фирмино – 26,32 одсто шанси претворено је у гол, за разлику од свега 15,38 одсто Салаха. Занимљиво, Сане је учествовао у 30 одсто Ливерпулових голова ове сезоне, док је Салах само за пет одсто бољи. А, ако би почели да сарађују, те бројке биле би још боље.

Без обзира на све, чињеница је да је Ливерпул усамљен на врху и да ће Сити морати озбиљно да се помучи како би смањио разлику и окренуо сезону у своју корист. Свакако је прича интригантна...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дејо

18.10.2019 20:48

Ове године златну копацку узима Леwандовски

ОДГОВОРИТЕ