Odbojkašiće putuju u Poljsku na turnir za OI!

Terzić kaže da devojke još nisu u top formi! Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije otputovaće u sredu 31. jula na turnir interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre.

Ostali sportovi 31.07.2019 | 09:35
Odbojkašiće putuju u Poljsku na turnir za OI!
Na tom takmičenju rivali Srbije biće Tajland, Portoriko i Poljska.

"Treneri nikad nisu u principu zadovoljni pripremama, uvek mislimo da smo mogli i više toga da napravimo. Generalno je u redu, devojke su uglavnom spremne i zdrave, iako ima sitnih problema, ali ništa ozbiljno, što je najvažnije. Nismo na nivou kao što je bio pred odlazak na Svetsko prvenstvo i iskreno mi je žao zbog toga. Nismo uspeli da dovedemo na najviši mogući nivo. Pitanje je kako će to izgledati tamo", rekao je selektor Zoran Terzić pred put.

Na spisku su Maja Ognjenović, Slađana Mirković, Ana Bjelica, Tijana Bošković, Silvija Popović, Teodora Pušić, Stefana Veljković, Maja Aleksić, Mina Popović, Brankica Mihajlović, Jelena Blagojević, Bjanka Buša, Bojana Milenković i Katarina Lazović.

Srpske odbojkašice će u Vroclavu prvu utakmicu igrati u petak od 17.00 protiv Tajlanda, a zatim slede dueli u subotu u istom terminu sa Portorikom i nedelju od 20.30 sa domaćinom turnira Poljskom.

"Idemo utakmicu po utakmicu i iskreno se nadam da ćemo igrati sve bolje i da ćemo poslednju sa Poljskom igrati najbolje. E, sad, najviše me uvek plaši prva utakmica, pogotovo jer je Tajland nezgodna ekipa sa kojom nam je uvek teško i koja nas je vrlo lako pobeđivala svojevremeno. Mnogo toga će zavisiti od tog duela, a sa nekim kvalitetom i iskustvom koje posedujemo, možemo da pobedimo reprezentacije koje su generalno ispod nas po kvalitetu na rang listi i svemu drugom. Ali, ne treba se zavaravati da to možemo da uradimo sa pola snage", poručio je Terzić.

Po njegovim rečima, ekipa najviše informacija ima o Poljskoj, o Tajlandu manje, a o Portoriku najmanje, ali da za tu selekciju "to možda i nije toliko bitno" jer je znatno slabija od ostale dve reprezentacije.

Plasman na Olimpijske igre koje će se sledeće godine igrati u Tokiju ostvariće pobednik grupe.

Ako ne izbori plasman, Srbija će novu šansu imati u januaru, kada će se igrati kontinentalne kvalifikacije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar