Одбојкашиће путују у Пољску на турнир за ОИ!

Терзић каже да девојке још нису у топ форми! Женска одбојкашка репрезентација Србије отпутоваће у среду 31. јула на турнир интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре.

Остали спортови 31.07.2019 | 09:35
Одбојкашиће путују у Пољску на турнир за ОИ!
На том такмичењу ривали Србије биће Тајланд, Порторико и Пољска.

"Тренери никад нису у принципу задовољни припремама, увек мислимо да смо могли и више тога да направимо. Генерално је у реду, девојке су углавном спремне и здраве, иако има ситних проблема, али ништа озбиљно, што је најважније. Нисмо на нивоу као што је био пред одлазак на Светско првенство и искрено ми је жао због тога. Нисмо успели да доведемо на највиши могући ниво. Питање је како ће то изгледати тамо", рекао је селектор Зоран Терзић пред пут.

На списку су Маја Огњеновић, Слађана Мирковић, Ана Бјелица, Тијана Бошковић, Силвија Поповић, Теодора Пушић, Стефана Вељковић, Маја Алексић, Мина Поповић, Бранкица Михајловић, Јелена Благојевић, Бјанка Буша, Бојана Миленковић и Катарина Лазовић.

Српске одбојкашице ће у Вроцлаву прву утакмицу играти у петак од 17.00 против Тајланда, а затим следе дуели у суботу у истом термину са Порториком и недељу од 20.30 са домаћином турнира Пољском.

"Идемо утакмицу по утакмицу и искрено се надам да ћемо играти све боље и да ћемо последњу са Пољском играти најбоље. Е, сад, највише ме увек плаши прва утакмица, поготово јер је Тајланд незгодна екипа са којом нам је увек тешко и која нас је врло лако побеђивала својевремено. Много тога ће зависити од тог дуела, а са неким квалитетом и искуством које поседујемо, можемо да победимо репрезентације које су генерално испод нас по квалитету на ранг листи и свему другом. Али, не треба се заваравати да то можемо да урадимо са пола снаге", поручио је Терзић.

По његовим речима, екипа највише информација има о Пољској, о Тајланду мање, а о Порторику најмање, али да за ту селекцију "то можда и није толико битно" јер је знатно слабија од остале две репрезентације.

Пласман на Олимпијске игре које ће се следеће године играти у Токију оствариће победник групе.

Ако не избори пласман, Србија ће нову шансу имати у јануару, када ће се играти континенталне квалификације.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар