Murinjo: "Ze" je pun vatre i čeka pravu šansu!

Trofejni portugalski stručnjak kaže da ga dani odmora koje provodi u rodnom Setubalu ne ispunjavaju srećom. . .

Fudbal 31.07.2019 | 12:45
Murinjo: "Ze" je pun vatre i čeka pravu šansu!
Žoze Murinjo (56) je bez angažmana od 18. decembra prošle godine, kada mu je Mančester junajted uručio otkaz.

Pošto je od tada odbio nekoliko ponuda, uključujući jednu iz Kine, vrednu čak 100 miliona evra, u poziciji je da leto prvi put posle mnogo godina provodi odmarajući se.

"Specijalni" se nalazi u rodnom Setubalu, na obali Atlantskog okeana, gde ga je intervjuisao engleski "Skaj sports".

"Ovo je prvi put posle više od 20 godina da leto provodim u Setubalu, da imam vremena da razmišljam i analiziram. I ono što mogu da vam kažem je da je 'Ze' pun vatre!", rekao je Murinjo, iskoristivši svoj nadimak iz dečačkih dana - "Ze".

"Prijatelji mi govore da uživam u slobodnom vremenu, u julskom i avgustovskom odmoru, koji nikada nisam imao. Iskreno, ne mogu da uživam. Nisam dovoljno srećan da bih uživao. Nedostaje mi fudbal. Bez njega sam u kompromisu sa samim sobom, sa ljudima koji me vole i sa navijačima koje imam širom sveta", dodao je on.

Murinjo kaže da je "Zeu" za sreću potrebno da bude "Ze" i da će njegov sledeći angažman biti kao potpuno novi početak, a ne još jedna godina u njegovoj karijeri, ispunjenoj pobedama i trofejima, ali koja je trenutno možda i najviše u znaku prevremenih rastanaka sa Čelsijem i Junajtedom.

Mnogi sa pravom postavljaju pitanje može li "Specijalni" ponovo da baci Evropu pod noge, kao što je činio sa Portom i Interom, ili da ponovo osvoji Premijer ligu, kao u tri navrata sa Čelsijem, ili Primeru, kao sa Real Madridom...

On je uveren da može, ali čeka pravu ponudu da to i uradi.

"Najteže je reći 'ne' šansi koja ti se pruža. Uvek u sebi imam impuls koji me tera da radim i ako imam priliku za to, želim da kažem 'da, idemo'. Reći 'ne' je veoma, veoma teško za mene. Pa zašto onda govorim 'ne'? Jer izazovi koji su mi ponuđeni nisu na nivou koji priželjkujem".

"Želim pravo da se opredelim za ljude koji su pravi 'Murinjisti', moji fanovi. Moram da budem strpljiv i sačekam pravu priliku, a to će biti klub koji je iste veličine i na istom nivou na kome se nalazim ja kao trener".

Između ostalih, želela ga je i Benfika, ali on to nikada nije komentarisao.

"Nikada nisam javno rekao koji je to pravi klub za mene i to nikada ne radim. Maksimalno poštujem sve koji misle da sam pravi za njih".

Poznato je samo da Žoze Murinjo želi da radi u "Ligama petice" (Engleska, Španija, Italija, Nemačka, Francuska) i da još nije spreman da postane selektor.

Videćemo koliko još će odolevati ponudama i kada će dobiti onu koja će ga naterati da ponovo napusti svoj Setubal i tako ponovo ostvari mir sa samim sobom...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar