Мурињо: "Зе" је пун ватре и чека праву шансу!

Трофејни португалски стручњак каже да га дани одмора које проводи у родном Сетубалу не испуњавају срећом. . .

Фудбал 31.07.2019 | 12:45
Мурињо: "Зе" је пун ватре и чека праву шансу!
Жозе Мурињо (56) је без ангажмана од 18. децембра прошле године, када му је Манчестер јунајтед уручио отказ.

Пошто је од тада одбио неколико понуда, укључујући једну из Кине, вредну чак 100 милиона евра, у позицији је да лето први пут после много година проводи одмарајући се.

"Специјални" се налази у родном Сетубалу, на обали Атлантског океана, где га је интервјуисао енглески "Скај спортс".

"Ово је први пут после више од 20 година да лето проводим у Сетубалу, да имам времена да размишљам и анализирам. И оно што могу да вам кажем је да је 'Зе' пун ватре!", рекао је Мурињо, искористивши свој надимак из дечачких дана - "Зе".

"Пријатељи ми говоре да уживам у слободном времену, у јулском и августовском одмору, који никада нисам имао. Искрено, не могу да уживам. Нисам довољно срећан да бих уживао. Недостаје ми фудбал. Без њега сам у компромису са самим собом, са људима који ме воле и са навијачима које имам широм света", додао је он.

Мурињо каже да је "Зеу" за срећу потребно да буде "Зе" и да ће његов следећи ангажман бити као потпуно нови почетак, а не још једна година у његовој каријери, испуњеној победама и трофејима, али која је тренутно можда и највише у знаку превремених растанака са Челсијем и Јунајтедом.

Многи са правом постављају питање може ли "Специјални" поново да баци Европу под ноге, као што је чинио са Портом и Интером, или да поново освоји Премијер лигу, као у три наврата са Челсијем, или Примеру, као са Реал Мадридом...

Он је уверен да може, али чека праву понуду да то и уради.

"Најтеже је рећи 'не' шанси која ти се пружа. Увек у себи имам импулс који ме тера да радим и ако имам прилику за то, желим да кажем 'да, идемо'. Рећи 'не' је веома, веома тешко за мене. Па зашто онда говорим 'не'? Јер изазови који су ми понуђени нису на нивоу који прижељкујем".

"Желим право да се определим за људе који су прави 'Мурињисти', моји фанови. Морам да будем стрпљив и сачекам праву прилику, а то ће бити клуб који је исте величине и на истом нивоу на коме се налазим ја као тренер".

Између осталих, желела га је и Бенфика, али он то никада није коментарисао.

"Никада нисам јавно рекао који је то прави клуб за мене и то никада не радим. Максимално поштујем све који мисле да сам прави за њих".

Познато је само да Жозе Мурињо жели да ради у "Лигама петице" (Енглеска, Шпанија, Италија, Немачка, Француска) и да још није спреман да постане селектор.

Видећемо колико још ће одолевати понудама и када ће добити ону која ће га натерати да поново напусти свој Сетубал и тако поново оствари мир са самим собом...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар