Spartak u danu ostao bez još jednog Brazilca!

Otišao i Luiz Adrijano u dilu “50-50”! Povratak u domovinu.

Fudbal 31.07.2019 | 11:48
Spartak u danu ostao bez još jednog Brazilca!
Velike promene u redovima moskovskog Spartaku ne prestaju - posle Fernanda u istom danu nekadašnjeg šampiona Rusije napustio je još jedan Brazilac! Luiz Adrijano je postao novi igrač Palmeirasa u pomalo začuđujućem transferu za evropske prilike, odnosno dilu “50-50”.

Spartak je pristao na igru koja je praktično normalna klubove u Brazilu i Palmeirasu ustupila Adrijanov ugovor za 50 odsto. Šta to znači? Transfer nema zvanično obeštećenje, Palmeiras je na sebe preuzeo obavezu da plaća punu Adrijanovu platu i sve bonuse, a u slučaju da Brazilac bude odlazio, klubovi će deliti po 50 odsto obeštećenja. S obzirom da Adrijano nije u cvetu fudbalske mladosti i da ima već 32 godine, u budućnosti je možda izvodljiv transfer u neke egzotične arapske zemlje ili Kinu, mada je i to pod znakom pitanja. Adrijano se u međuvermenu odrekao dela preostale plate koju je trebalo da dobije od Spartaka, pa se zapravo vodi kao da je on raskinuo ugovor s Rusima, s tim što će pola obeštećenja ići na račun Spartaka... 

Adrijano je sa Palmeirasom potpisao ugovor na četiri godine, a Palmeiras je sada ušao u problem jer u sastavu ima čak petoricu klasičnih napadača. Pored Adrijana tu su još i Borha, Dejverson, Artur Kabral i Enrike Durado, a najavljeno je da će bar jedan od njih otići. Najbliži tome je Borha, pošto Palmeiras mora da plati njegovom bivšem klubu Atletiko Nasionalu 3.000.000 dolara ako ne bude prodat do 17. marta. Moguće je da ode i Kabral, pošto nema garancije da će imati minutažu, a za njega za zanima Gremio.

Adrijano je u Spartak došao u januaru 2017. bez obeštećenja iz Milana, a prethodno je nastupao u Šahtjoru iz Donjecka, gde je stigao iz Internasionala 2007. godine. U Ukrajini je proveo osam godina, pre nego što je za 8.000.000 evra obukao dres Rosonera. Za Spartak je odigrao 79 utakmica i skup 25 golova i 15 asistencija.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar