Спартак у дану остао без још једног Бразилца!

Отишао и Луиз Адријано у дилу “50-50”! Повратак у домовину.

Фудбал 31.07.2019 | 11:48
Спартак у дану остао без још једног Бразилца!
Велике промене у редовима московског Спартаку не престају - после Фернанда у истом дану некадашњег шампиона Русије напустио је још један Бразилац! Луиз Адријано је постао нови играч Палмеираса у помало зачуђујућем трансферу за европске прилике, односно дилу “50-50”.

Спартак је пристао на игру која је практично нормална клубове у Бразилу и Палмеирасу уступила Адријанов уговор за 50 одсто. Шта то значи? Трансфер нема званично обештећење, Палмеирас је на себе преузео обавезу да плаћа пуну Адријанову плату и све бонусе, а у случају да Бразилац буде одлазио, клубови ће делити по 50 одсто обештећења. С обзиром да Адријано није у цвету фудбалске младости и да има већ 32 године, у будућности је можда изводљив трансфер у неке егзотичне арапске земље или Кину, мада је и то под знаком питања. Адријано се у међувермену одрекао дела преостале плате коју је требало да добије од Спартака, па се заправо води као да је он раскинуо уговор с Русима, с тим што ће пола обештећења ићи на рачун Спартака... 

Адријано је са Палмеирасом потписао уговор на четири године, а Палмеирас је сада ушао у проблем јер у саставу има чак петорицу класичних нападача. Поред Адријана ту су још и Борха, Дејверсон, Артур Кабрал и Енрике Дурадо, а најављено је да ће бар један од њих отићи. Најближи томе је Борха, пошто Палмеирас мора да плати његовом бившем клубу Атлетико Насионалу 3.000.000 долара ако не буде продат до 17. марта. Могуће је да оде и Кабрал, пошто нема гаранције да ће имати минутажу, а за њега за занима Гремио.

Адријано је у Спартак дошао у јануару 2017. без обештећења из Милана, а претходно је наступао у Шахтјору из Доњецка, где је стигао из Интернасионала 2007. године. У Украјини је провео осам година, пре него што је за 8.000.000 евра обукао дрес Росонера. За Спартак је одиграо 79 утакмица и скуп 25 голова и 15 асистенција.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар