PAO ograničio broj sezonskih - na 12.000!

Prvak Grčke saopštio je da ovog leta očekuje obaranje rekorda u prodaji pretplatnih ulaznica za čitavu sezonu.

Košarka 31.07.2019 | 08:19
PAO ograničio broj sezonskih - na 12.000!
Većina značajnih evropskih klubova tokom letnje pauze ima u fokusu dve stvari - selektiranje tima za predstojeću sezonu i prodaju sezonskih ulaznica, čime se još pre početka priprema može "zatvoriti" značajan deo budžeta.

Panatinaikos je u utorak saopštio da ovog leta očekuje rekordno veliku prodaju sezonskih propusnica i da je zbog velikog interesovanja ograničio njihov broj na 12.000, kako bi deo navijača - po ceni koja će varirati u odnosu na značaj mečeva - mogao tokom sezone da dođe i do pojedinačnih karata.

Kapacitet olimpijske dvorane OAKA iznosi 19.500 mesta, pa iz navedene procene "zelenih" proističe da će tribine na svakom od 17 mečeva regularnog dela Evrolige na domaćem parketu biti minimum 70 odsto ispunjene.

Poređenja radi, Crvena zvezda i Partizan obično prodaju tri do četiri hiljade godišnjih ulaznica, a crno-beli su u ponedeljak saopštili da su prvog dana prodaje karata za sezonu 2019/20 dobili tačno 239 pretplatnika.

Panatinaikos 2020. želi da se plasira na Fajnal for Evrolige prvi put otkako se 2012. rastao sa najtrofejnijim srpskim trenerom Željkom Obradovićem. Od tada je sedam puta zaredom bio učesnik Top 8 faze, ali nijednom nije uspeo da je prebrodi.

Trener Argiris Pedulakis od pojačanja će moći da računa na Tajrisa Rajsa (Bamberg), Markusa Denmona (Kina), Džimera Fredeta (Finiks), Džejkoba Vajlija (Gran Kanarija), Veslija Džonsona (Vašington Vizards), Bena Bentila (Peristeri) i Rajona Brauna (Promiteas).

Od igrača iz minule sezone tu su Nik Kalates, Dešon Tomas, Janis Papapetru, Dinos Mitoglu, Jorgos Papajanis i Jan Vujukas.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar