ПАО ограничио број сезонских - на 12.000!

Првак Грчке саопштио је да овог лета очекује обарање рекорда у продаји претплатних улазница за читаву сезону.

Кошарка 31.07.2019 | 08:19
ПАО ограничио број сезонских - на 12.000!
Већина значајних европских клубова током летње паузе има у фокусу две ствари - селектирање тима за предстојећу сезону и продају сезонских улазница, чиме се још пре почетка припрема може "затворити" значајан део буџета.

Панатинаикос је у уторак саопштио да овог лета очекује рекордно велику продају сезонских пропусница и да је због великог интересовања ограничио њихов број на 12.000, како би део навијача - по цени која ће варирати у односу на значај мечева - могао током сезоне да дође и до појединачних карата.

Капацитет олимпијске дворане ОАКА износи 19.500 места, па из наведене процене "зелених" проистиче да ће трибине на сваком од 17 мечева регуларног дела Евролиге на домаћем паркету бити минимум 70 одсто испуњене.

Поређења ради, Црвена звезда и Партизан обично продају три до четири хиљаде годишњих улазница, а црно-бели су у понедељак саопштили да су првог дана продаје карата за сезону 2019/20 добили тачно 239 претплатника.

Панатинаикос 2020. жели да се пласира на Фајнал фор Евролиге први пут откако се 2012. растао са најтрофејнијим српским тренером Жељком Обрадовићем. Од тада је седам пута заредом био учесник Топ 8 фазе, али ниједном није успео да је преброди.

Тренер Аргирис Педулакис од појачања ће моћи да рачуна на Тајриса Рајса (Бамберг), Маркуса Денмона (Кина), Џимера Фредета (Финикс), Џејкоба Вајлија (Гран Канарија), Веслија Џонсона (Вашингтон Визардс), Бена Бентила (Перистери) и Рајона Брауна (Промитеас).

Од играча из минуле сезоне ту су Ник Калатес, Дешон Томас, Јанис Папапетру, Динос Митоглу, Јоргос Папајанис и Јан Вујукас.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар