EP: Za prvo mjesto i četvrtfinale!

U slučaju poraza Srbija ne može da bude prva, iako bi u slučaju da pobede Belgija i Belorusija tri tima imala skor od dve pobede i jednog poraza. Tada bi odlučivao međusobni skor, u kom reprezetativke Srbije ne bi mogle do prve pozicije s obzirom na minimalno slavlje protiv Belorusije.

Košarka 30.06.2019 | 13:48
EP: Za prvo mjesto i četvrtfinale!
Situacija u Grupi D Evropskog prvenstva za košarkašice, gde se nalaze izabranice Marine Maljković, kristalno je jasna. Ono što je najvažnije, naša selekcija drži sve u svojim rukama, obezbedila je plasman u osminu finala, ali ima ozbiljan motiv i u poslednjem kolu sa Belgijom (nedelja, 20.30) da dođe do pobede, kojom bi obezbedila prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale.

Srbija je protiv Belorusije tražila sebe, uz veliku muku je stigla do pobede, ali je zato protiv Rusije bila na visini zadatka i pokazala da je s pravom jedan od glavnih favorita da se nađe u borbi za neko od odličja.

"Bilo me je sramota zbog igre protiv Beloruskinja. Igrali smo sve što nije naša igra, pa i publika nije bila uz nas kada je videla da se ne borimo u našem stilu. Protiv Rusije smo se iskupile za sve, a i publika nas je bodrila na pravi način", rekla je Dajana Butulija nakon meča.

Srbiji pobeda garantuje četvrtfinale, dok u slučaju poraza sigurno ne može da bude prva, iako bi su slučaju da pobede Belgija i Belorusija tri tima imala skor od dve pobede i jednog poraza. Tada bi odlučivao međusobni skor, u kom reprezetativke Srbije ne bi mogle do prve pozicije s obzirom na minimalno slavlje protiv Belorusije.

"Pokazali smo kad je teško i kada je moranje da smo mi najjače i najsložnije. Nismo igrale svih 40 minuta dobro, ali ne bi ni valjalo. Verujem da seletorka nije baš zadovoljna, ali imali smo energiju koja nas stalno krasi to se osetilo na terenu od prve minuta. Publika nas je podržala i zato je utakmica bila zanimljiva", rekla je Ana Dabović.

Obezbeđeni su mečevi u Beogradskoj areni.

"Cilj nam je bio da zaigramo u Areni, nijedna od nas devojaka nije igrala tamo. Srećna sam što ću to da doživim. Ne možemo još razmišljati o Areni, imamo još jedan meč ovde. Protiv Belgije nećemo kalkulisati, igramo svaku utakmicu na pobedu", dodala je Dabovićeva.

Drugi meč poslednjeg kola u grupi D igraju Belorusija i Rusija, takođe u nedelju od 17.45.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar