ЕП: За прво мјесто и четвртфинале!

У случају пораза Србија не може да буде прва, иако би у случају да победе Белгија и Белорусија три тима имала скор од две победе и једног пораза. Тада би одлучивао међусобни скор, у ком репрезетативке Србије не би могле до прве позиције с обзиром на минимално славље против Белорусије.

Кошарка 30.06.2019 | 13:48
ЕП: За прво мјесто и четвртфинале!
Ситуација у Групи Д Европског првенства за кошаркашице, где се налазе изабранице Марине Маљковић, кристално је јасна. Оно што је најважније, наша селекција држи све у својим рукама, обезбедила је пласман у осмину финала, али има озбиљан мотив и у последњем колу са Белгијом (недеља, 20.30) да дође до победе, којом би обезбедила прво место и директан пласман у четвртфинале.

Србија је против Белорусије тражила себе, уз велику муку је стигла до победе, али је зато против Русије била на висини задатка и показала да је с правом један од главних фаворита да се нађе у борби за неко од одличја.

"Било ме је срамота због игре против Белорускиња. Играли смо све што није наша игра, па и публика није била уз нас када је видела да се не боримо у нашем стилу. Против Русије смо се искупиле за све, а и публика нас је бодрила на прави начин", рекла је Дајана Бутулија након меча.

Србији победа гарантује четвртфинале, док у случају пораза сигурно не може да буде прва, иако би су случају да победе Белгија и Белорусија три тима имала скор од две победе и једног пораза. Тада би одлучивао међусобни скор, у ком репрезетативке Србије не би могле до прве позиције с обзиром на минимално славље против Белорусије.

"Показали смо кад је тешко и када је морање да смо ми најјаче и најсложније. Нисмо играле свих 40 минута добро, али не би ни ваљало. Верујем да селеторка није баш задовољна, али имали смо енергију која нас стално краси то се осетило на терену од прве минута. Публика нас је подржала и зато је утакмица била занимљива", рекла је Ана Дабовић.

Обезбеђени су мечеви у Београдској арени.

"Циљ нам је био да заиграмо у Арени, ниједна од нас девојака није играла тамо. Срећна сам што ћу то да доживим. Не можемо још размишљати о Арени, имамо још један меч овде. Против Белгије нећемо калкулисати, играмо сваку утакмицу на победу", додала је Дабовићева.

Други меч последњег кола у групи Д играју Белорусија и Русија, такође у недељу од 17.45.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар