SAD će kupiti oružje opoziciji?

SAD razmatraju mogućnost kupovine oružja namijenjenog opoziciji u Venecueli iz jedne od zemalja istočne Evrope, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Svijet 22.02.2019 | 14:41
SAD će kupiti oružje opoziciji?
Ona je rekla da je Moskva dobila informacije o tome da SAD i saveznici u NATO-u razmatraju da kupe veliku količinu oružja u istočnoj Evropi, kako bi to oružje poslali opoziciji u Venecueli.

– Među kupljenim oružjem našli bi se teški mitraljezi, bacači granata, pokretni raketni bacači i municija za lako oružje i artiljerijske sisteme. To je ono što oni misle kada pričaju o dostavljanju humanitarne pomoći – istakla je Zaharova.

Ona je naglasila da su SAD i njihovi saveznici planirali da iskoriste teretni avion međunarodne špedicije kako bi “kroz susjednu zemlju” isporučili oružje u Venecuelu početkom marta, javio je TASS. 

– Postoji i ukrajinski trag u ovom besramnom planu. Konkretno, u plan će biti uključena i ukrajinska državna organizacija za naučno-istraživački rad i proizvodnju aviona ‘Antonov’ – dodala je ona.

Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido proglasio se za predsjednika države 23. januara, a SAD su ga među prvima priznale za predsjednika.

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro odbio je ranije da prihvati humanitarnu pomoć SAD, izjavivši da Vašington želi da iskoristi slanje pomoći kao izgovor za invaziju na njegovu zemlju.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Stranac

22.02.2019 14:14

Mislite prodace oruzje opoziciji jer kod njih nema nista djaba ili kupice ali ce kasnije debelo naplatiti kad se domognu nafte i gasa koje Venecuela posjeduje tako da eto opet razaranja,krvi prolivene nevine,porobljavanja jedne drzave ono tipicno vec vidjeno sa njihove strane.

ODGOVORITE
Name

Narod Je Glup,

23.02.2019 11:25

jednom čudaku nasedajo" E nogami posle če videti ;,pošto je musa jarca prodao! isti glupani ,!kao i kod nas.