САД ће купити оружје опозицији?

САД разматрају могућност куповине оружја намијењеног опозицији у Венецуели из једне од земаља источне Европе, саопштила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Свијет 22.02.2019 | 14:41
САД ће купити оружје опозицији?
Она је рекла да је Москва добила информације о томе да САД и савезници у НАТО-у разматрају да купе велику количину оружја у источној Европи, како би то оружје послали опозицији у Венецуели.

– Међу купљеним оружјем нашли би се тешки митраљези, бацачи граната, покретни ракетни бацачи и муниција за лако оружје и артиљеријске системе. То је оно што они мисле када причају о достављању хуманитарне помоћи – истакла је Захарова.

Она је нагласила да су САД и њихови савезници планирали да искористе теретни авион међународне шпедиције како би “кроз сусједну земљу” испоручили оружје у Венецуелу почетком марта, јавио је ТАСС. 

– Постоји и украјински траг у овом бесрамном плану. Конкретно, у план ће бити укључена и украјинска државна организација за научно-истраживачки рад и производњу авиона ‘Антонов’ – додала је она.

Лидер опозиције у Венецуели Хуан Гваидо прогласио се за предсједника државе 23. јануара, а САД су га међу првима признале за предсједника.

Предсједник Венецуеле Николас Мадуро одбио је раније да прихвати хуманитарну помоћ САД, изјавивши да Вашингтон жели да искористи слање помоћи као изговор за инвазију на његову земљу.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Странац

22.02.2019 14:14

Мислите продаце орузје опозицији јер код њих нема ниста дјаба или купице али це касније дебело наплатити кад се домогну нафте и гаса које Венецуела посједује тако да ето опет разарања,крви проливене невине,поробљавања једне дрзаве оно типицно вец видјено са њихове стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ Је Глуп,

23.02.2019 11:25

једном чудаку наседајо" Е ногами после че видети ;,пошто је муса јарца продао! исти глупани ,!као и код нас.