PL: Het-trik Aguera, Argentinac sam pobijedio Arsenal!

U derbiju 25. kola Premijer lige Mančester siti je pobedio ekipu Arsenala sa 3:1.  Perfektni het-trik Kuna: Glava, desna noga - leva RUKA! Argentinac obožava velike utakmice i tako je bilo i protiv Arsenala. Još ako uzmemo u obzir da Emeri baš i ne ume da igra protiv Gvardiole. . .  Aguero Ekspres za 48 sekundi probio, pa zgromio Arsenal uz het-trik, vidi se rekord Alana Širera! Tobdžije ostale bez municije.

Fudbal 04.02.2019 | 09:00
PL: Het-trik Aguera, Argentinac sam pobijedio Arsenal!
Prvak Engleske je potpuno zasluženo stigao do 19. pobede u sezoni i to u meču koji je apsolutno obeležio napadač Serhio Aguero.

Sve se u priči na "Etihadu" vrtelo oko sjajnog Argentinca koji je uživao na terenu i usput obarao i rekorde. Pre svega, on je postao prvi igrač u Premijer ligi kojem je uspelo u dve uzastopne utakmice da postigne gol u prvom minutu.

Osim toga, postigao je i drugi het-trik ove sezone tako da će menadžer "građana" Pep Gvardiola svakako biti zadovoljan jer će nova tri boda biti jako važna u borbi za titulu. 

Praktično, igrao se 46 sekund meča kada je Aguero zatresao mrežu Arsenala. Aleks Ivobi je izgubio loptu u visini kaznenog prostora, Ajmerik Laport je centrirao, a Aguero je u padu šutirao glavom i poslao loptu u mrežu. 

Arsenal je relativno brzo uspeo da stigne do izjednačenja i to preko štopera Lorana Košelnog. Igrao se deseti minut kada je Francuz odlično reagovao glavom posle kornera za 1:1. 

U finišu prvog dela, tačnije u 43. minutu, sjajna akcija domaćina. Loptu je sa leve strane pred gol uputio Rahim Sterling, a Aguero je bio na pravom mestu. 

U nastavku, ponovo je Aguero bio u glavnoj ulozi. Ovoga puta je telom u padu zahvatio loptu, bilo je doduše dileme da li je koristio i ruku, ali svejedno, lopta je prešla gol crtu i sudija Martin Etkinson je pokazao na centar. 

Imao je Siti još nekoliko prilika i da pobedi ubedljivije, ali nisu bili dovoljno koncentrisani u finišu akcija.

Gvardiola je nerešiva enigma za Emerija!

Aktuelni menadžer Arsenala u deset pokušaja s Valensijom nije uspevao da pobedi Pepa dok je vodio Barselonu, a ni u prva dva od kada su u Engleskoj. 

Siti je bez ikakvih problema izašao na kraj sa "tobdžijama" u prvom kolu ovogodišnje Premijer lige, a nije se mnogo promenilo ni do februara pošto su "građani" ponovo bili opasniji tim i slavili su na "Etihadu" zahvaljujući maestralnoj partiji Serhija Aguera.

I tako smanjili zaostatak za Liverpulom na dva boda, u nadi da će Vest Hem u ponedeljak (21.00) uspeti da napravi "čudo" protiv njih i takmičenje učini još uzbudljivijim.

"Kun" je već posle 46 sekundi iskoristio katastrofalnu odbranu Arsenala, ali je u istom maniru, već u 11. minutu, reagovala i njegova zadnja linija kada je Košćelni poravnao rezultat.

Ipak, to je bio kratkotrajni "kambek" Emerijevih momaka koji su se potom povukli pred Mančester sitijem koji je dugo tražio "rupu" i pronašao je u 44. minutu kada je Aguero opet pogodio - posle udarca glavom, sada i desnom nogom, na asistenciju Sterlinga.

"Plavokosi" Aguero je pitanje pobednika rešio već u 61. minutu kada je u padu, levom rukom, ubacio loptu preko crte Bernda Lena, za "perfektni" het-trik.

Bio je to njegov 11. gol protiv "tobdžija" otkako je na Ostrvu, a zanimljivo je da je i protiv ostalih rivala "velike šestorke" bio ubedljiv, tako da se s pravom o njemu može govoriti kao o fudbaleru koji obožava da igra velike utakmice i da ih rešava.

Mnogi su mislili da Gvardiola i on "neće kliknuti", ali se ispostavilo suprotno, tako da se za njega može reći i da je najbolji fudbaler tima ove sezone, iako je bio i povređen.

Ove sezone postigao je 14 golova, prvi je strelac tima u ligi, a iako je Obamejang pogodio jednom više od njega - bio je potpuno "bled" na Etihadu.

Ništa bolje izdanje nije imao ni Aleksander Lakazet, strelac devet golova, a ulazak kreativnijih igrača kakvi su Aron Ramzi i novajlija Denis Suarez nije doneo mnogo Arsenalu, pošto u poslednjih pola sata gotovo da smo gledali Sitijevu umerenu inicijativu, bez mnogo prilika za gol.

S obzirom na to da je Junajted slavio u ovom kolu, to znači i da je Arsenal pao na šestu poziciju na tabeli, sa sve slabijim šansama da se vrati u Ligu šampiona.

TIMOVI KOJIMA JE AGUERO DAO NAJVIŠE GOLOVA:

Njukasl - 15

Čelsi - 12

Arsenal - 11

Totenhem - 10

Mančester junajted - 9

Vest Hem, Espanjol, Stouk, VBA, Barnli - 8

Liverpul, Barselona - 7

Aguero Ekspres nema milosti i nosi sve pred sobom!

U utorak bilo mu je potrebno samo 24 sekunde da razbije bedem Njukasla, a samo pet dana kasnije Serhio Aguero je Arsenalovu nestabilnu odbranu probio za samo 48 sekundi, a onda je dokrajčio uz deseti het-trik otkako je 2011. godine stigao u ostrvski fudbal! Mančester Siti je nastavio da vrši ogroman pritisak na Liverpul i razmotirao je Arsenal sa 3:1, sve uz odobrenje, potpis i pečat strašnog Kuna - 3:1 (2:1)! 

Videli su ga kritičari kao materijal za staro gvožđe, nekog koga će Gabrijel Žezus lako svrgnuti sa mesta udarne igle Sitijeve igre, ali on uporno dokazuje da u njegovim nogama i dalje ima baruta za elitni nivo fudbala i da još nije rekao sve što je imao! Uz deseti het-trik u dresu Mančester Sitija, Aguero na horizontu ima rekordera Alana Širera. Nekadašnja vedeta Blekburna i Njukasla je u svojoj premijerligaškoj karijeri ostvarila jedanaest het-trikova, što ni dvanaest i po godina od Širerovog odlaska u penziju niko nije uspeo da stigne. Ako želite da znate koliko je ovaj uspeh veliki, potrebno je da znate da je Aguero postigao isti broj het-trikova kao Ronaldo, Drogba, Salah, Azar i Lukaku – zajedno!

Arsenal je ove nedeljne večeri bio glineni golub za Sitijevog golgetera! Meta u koju je pucao s mnogo preciznosti i bez ustručavanja! Nije tajna da je Arsenalova odbrana kritična čak i kada je u punom sastavu, ali ukoliko želi da napravi ozbiljniji rezultat u budućnosti, klub će morati da uloži ozbiljna finansijska kako bi se Unaju Emeriju obezbedila pojačanja na svim pozicijama u odbrambenoj liniji. Jer, ono što sadašnja „garnitura“ igrača pokazuje nije dostojno nekadašnjeg šampiona Engleske.

Kao što ni, objektivno, Aleks Ivobi ne zaslužuje da bude član startne postave. Ali, u nedostatku pravog desnog krila, ali i Danija Velbeka koji može da odgovori tom pozivu, Unaj Emeri je jednostavno osuđen na momka rođenog u Lagosu. Sitijev prvi gol na utakmici – posle 48 sekundi – došao je upravo posle velike Ivobijeve greške. Mateo Genduzi mu je odložio loptu po strani, a on ju je ubrzo izgubio posle dobre postavke Ajmerika Laporta, posle čega je usledio centaršut u prostor, a Aguero se bukvalno ušetao u gol zajedno s loptom i uhvatio Arsenalovu odbranu na spavanju.

Arsenal se brzo trgnuo i do kraja prvog poluvremena pokazao zube Sitiju, ali to je bilo dovoljno samo za brzo izjednačenje posle pravovremene reakcije Lorana Košćielnog u 11. minutu. Čak ni u tim okolnostima Tobdžije nisu izdržale da na poluvreme odu makar s nadom da bi mogli da otkinu bod Sitiju. Domaćin je odradio akciju za udžbenike i naterao Arsenalove fudbalere da posramljeni napuste teren. Fernandinjo je teledirigovanim dodavanjem prebacio celu odbranu i našao Rahima Sterlinga, ovaj vraća nazad do Ilkaja Gundogana koji jednim potezom opet prebacuje celu protivničku odbranu i upošljava brzonogog Engleza, a posle čega vrhunac dostiže Aguero za 2:1. 

Trijumf je potvrdio Argentinac nedugo po isteku prvog časa igre. Još jednom se Sterling našao u jednačini, kada je dobro promešao čak trojicu protivničkih igrača pre nego što je uposlio Aguera i omogućio mu da se proslavi. Arsenal je u nastavku utakmice bio daleko ispod očekivanog, a Pep Gvardiola je zanimljivom postavkom i formacijom 3-4-3, sa Vokerom, Otamendijem i Laportom u poslednjoj liniji ipak taktički nadmudrio Emerija, čiji je vezni red bio u potpunoj disfunkciji. Ni kasnije uvođenje Arona Remzija, potom i novajlije Denisa Suareza, nije mnogo toga promenilo. Siti je izgledao kao savršeno naštelovana mašina.

Siti je odradio svoje, sada je Liverpul na potezu. 

MANČESTER SITI: Ederson - Voker, Fernandinjo, Otamendi, Laport - Gundogan, De Brujne (od 87. Mahrez), D. Silva - B. Silva, Aguero (od 81. Žesus), Sterling.

ARSENAL: Leno - Lihštajner, Mustafi (od 78. Mavropanos), Košćelni, Monreal - Ivobi (od 66. Ramzi), Toreira, Genduzi, Kolašinac (od 66. Suarez) - Obamejang i Lakazet.

PAROVI 25. KOLA:

Totenhem - Njukasl 1:0 (0:0)
/Son 83/

Brajton - Votford 0:0

Barnli - Sautempton 1:1 (0:0)
/Barns 94'p - Redmond 55'/

Čelsi - Hadersfild 5:0 (2:0)
/Iguain 16', 69', Azar 46'p, 66', Luiz 86'/

Kristal palas - Fulam 2:0 (1:0)
/Milivojević 25'p, Šlup 87'/

Everton - Vulverhempton 1:3 (1:2)
/Andre Gomes 27' - Ruben Neves 7'p, Himenez 45', Dendonker 66'/

Kardif - Bornmut 2:0 (1:0)
/Rid 5p, 48/

nedelja

Lester - Mančester junajted 0:1 (0:1)
/Rašford 9/

Mančester siti - Arsenal 3:1 (2:1)
/Aguero 1, 44, 61 - Košćelni 11/

ponedeljak

Vest Hem - Liverpul 21.00

Tabela: Liverpul (-1) 61, Mančester siti 59, Totenhem 57, Čelsi 50, Mančester junajted 48, Arsenal 47, Vulverhempton 38, Votford 34, Everton 33, Bornmut 33, Lester 32, Vest Hem (-1) 31, Brajton 27, Kristal Palas 26, Njukasl 24, Sautempton 24, Barnli 25, Kardif 22, Fulam 17, Hadersfild 11.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar