ПЛ: Хет-трик Агуера, Аргентинац сам побиједио Арсенал!

У дербију 25. кола Премијер лиге Манчестер сити је победио екипу Арсенала са 3:1.  Перфектни хет-трик Куна: Глава, десна нога - лева РУКА! Аргентинац обожава велике утакмице и тако је било и против Арсенала. Још ако узмемо у обзир да Емери баш и не уме да игра против Гвардиоле. . .  Агуеро Експрес за 48 секунди пробио, па згромио Арсенал уз хет-трик, види се рекорд Алана Ширера! Тобџије остале без муниције.

Фудбал 04.02.2019 | 09:00
ПЛ: Хет-трик Агуера, Аргентинац сам побиједио Арсенал!
Првак Енглеске је потпуно заслужено стигао до 19. победе у сезони и то у мечу који је апсолутно обележио нападач Серхио Агуеро.

Све се у причи на "Етихаду" вртело око сјајног Аргентинца који је уживао на терену и успут обарао и рекорде. Пре свега, он је постао први играч у Премијер лиги којем је успело у две узастопне утакмице да постигне гол у првом минуту.

Осим тога, постигао је и други хет-трик ове сезоне тако да ће менаџер "грађана" Пеп Гвардиола свакако бити задовољан јер ће нова три бода бити јако важна у борби за титулу. 

Практично, играо се 46 секунд меча када је Агуеро затресао мрежу Арсенала. Алекс Ивоби је изгубио лопту у висини казненог простора, Ајмерик Лапорт је центрирао, а Агуеро је у паду шутирао главом и послао лопту у мрежу. 

Арсенал је релативно брзо успео да стигне до изједначења и то преко штопера Лорана Кошелног. Играо се десети минут када је Француз одлично реаговао главом после корнера за 1:1. 

У финишу првог дела, тачније у 43. минуту, сјајна акција домаћина. Лопту је са леве стране пред гол упутио Рахим Стерлинг, а Агуеро је био на правом месту. 

У наставку, поново је Агуеро био у главној улози. Овога пута је телом у паду захватио лопту, било је додуше дилеме да ли је користио и руку, али свеједно, лопта је прешла гол црту и судија Мартин Еткинсон је показао на центар. 

Имао је Сити још неколико прилика и да победи убедљивије, али нису били довољно концентрисани у финишу акција.

Гвардиола је нерешива енигма за Емерија!

Актуелни менаџер Арсенала у десет покушаја с Валенсијом није успевао да победи Пепа док је водио Барселону, а ни у прва два од када су у Енглеској. 

Сити је без икаквих проблема изашао на крај са "тобџијама" у првом колу овогодишње Премијер лиге, а није се много променило ни до фебруара пошто су "грађани" поново били опаснији тим и славили су на "Етихаду" захваљујући маестралној партији Серхија Агуера.

И тако смањили заостатак за Ливерпулом на два бода, у нади да ће Вест Хем у понедељак (21.00) успети да направи "чудо" против њих и такмичење учини још узбудљивијим.

"Кун" је већ после 46 секунди искористио катастрофалну одбрану Арсенала, али је у истом маниру, већ у 11. минуту, реаговала и његова задња линија када је Кошћелни поравнао резултат.

Ипак, то је био краткотрајни "камбек" Емеријевих момака који су се потом повукли пред Манчестер ситијем који је дуго тражио "рупу" и пронашао је у 44. минуту када је Агуеро опет погодио - после ударца главом, сада и десном ногом, на асистенцију Стерлинга.

"Плавокоси" Агуеро је питање победника решио већ у 61. минуту када је у паду, левом руком, убацио лопту преко црте Бернда Лена, за "перфектни" хет-трик.

Био је то његов 11. гол против "тобџија" откако је на Острву, а занимљиво је да је и против осталих ривала "велике шесторке" био убедљив, тако да се с правом о њему може говорити као о фудбалеру који обожава да игра велике утакмице и да их решава.

Многи су мислили да Гвардиола и он "неће кликнути", али се испоставило супротно, тако да се за њега може рећи и да је најбољи фудбалер тима ове сезоне, иако је био и повређен.

Ове сезоне постигао је 14 голова, први је стрелац тима у лиги, а иако је Обамејанг погодио једном више од њега - био је потпуно "блед" на Етихаду.

Ништа боље издање није имао ни Александер Лаказет, стрелац девет голова, а улазак креативнијих играча какви су Арон Рамзи и новајлија Денис Суарез није донео много Арсеналу, пошто у последњих пола сата готово да смо гледали Ситијеву умерену иницијативу, без много прилика за гол.

С обзиром на то да је Јунајтед славио у овом колу, то значи и да је Арсенал пао на шесту позицију на табели, са све слабијим шансама да се врати у Лигу шампиона.

ТИМОВИ КОЈИМА ЈЕ АГУЕРО ДАО НАЈВИШЕ ГОЛОВА:

Њукасл - 15

Челси - 12

Арсенал - 11

Тотенхем - 10

Манчестер јунајтед - 9

Вест Хем, Еспањол, Стоук, ВБА, Барнли - 8

Ливерпул, Барселона - 7

Агуеро Експрес нема милости и носи све пред собом!

У уторак било му је потребно само 24 секунде да разбије бедем Њукасла, а само пет дана касније Серхио Агуеро је Арсеналову нестабилну одбрану пробио за само 48 секунди, а онда је докрајчио уз десети хет-трик откако је 2011. године стигао у острвски фудбал! Манчестер Сити је наставио да врши огроман притисак на Ливерпул и размотирао је Арсенал са 3:1, све уз одобрење, потпис и печат страшног Куна - 3:1 (2:1)! 

Видели су га критичари као материјал за старо гвожђе, неког кога ће Габријел Жезус лако свргнути са места ударне игле Ситијеве игре, али он упорно доказује да у његовим ногама и даље има барута за елитни ниво фудбала и да још није рекао све што је имао! Уз десети хет-трик у дресу Манчестер Ситија, Агуеро на хоризонту има рекордера Алана Ширера. Некадашња ведета Блекбурна и Њукасла је у својој премијерлигашкој каријери остварила једанаест хет-трикова, што ни дванаест и по година од Ширеровог одласка у пензију нико није успео да стигне. Ако желите да знате колико је овај успех велики, потребно је да знате да је Агуеро постигао исти број хет-трикова као Роналдо, Дрогба, Салах, Азар и Лукаку – заједно!

Арсенал је ове недељне вечери био глинени голуб за Ситијевог голгетера! Мета у коју је пуцао с много прецизности и без устручавања! Није тајна да је Арсеналова одбрана критична чак и када је у пуном саставу, али уколико жели да направи озбиљнији резултат у будућности, клуб ће морати да уложи озбиљна финансијска како би се Унају Емерију обезбедила појачања на свим позицијама у одбрамбеној линији. Јер, оно што садашња „гарнитура“ играча показује није достојно некадашњег шампиона Енглеске.

Као што ни, објективно, Алекс Ивоби не заслужује да буде члан стартне поставе. Али, у недостатку правог десног крила, али и Данија Велбека који може да одговори том позиву, Унај Емери је једноставно осуђен на момка рођеног у Лагосу. Ситијев први гол на утакмици – после 48 секунди – дошао је управо после велике Ивобијеве грешке. Матео Гендузи му је одложио лопту по страни, а он ју је убрзо изгубио после добре поставке Ајмерика Лапорта, после чега је уследио центаршут у простор, а Агуеро се буквално ушетао у гол заједно с лоптом и ухватио Арсеналову одбрану на спавању.

Арсенал се брзо тргнуо и до краја првог полувремена показао зубе Ситију, али то је било довољно само за брзо изједначење после правовремене реакције Лорана Кошћиелног у 11. минуту. Чак ни у тим околностима Тобџије нису издржале да на полувреме оду макар с надом да би могли да откину бод Ситију. Домаћин је одрадио акцију за уџбенике и натерао Арсеналове фудбалере да посрамљени напусте терен. Фернандињо је теледиригованим додавањем пребацио целу одбрану и нашао Рахима Стерлинга, овај враћа назад до Илкаја Гундогана који једним потезом опет пребацује целу противничку одбрану и упошљава брзоногог Енглеза, а после чега врхунац достиже Агуеро за 2:1. 

Тријумф је потврдио Аргентинац недуго по истеку првог часа игре. Још једном се Стерлинг нашао у једначини, када је добро промешао чак тројицу противничких играча пре него што је упослио Агуера и омогућио му да се прослави. Арсенал је у наставку утакмице био далеко испод очекиваног, а Пеп Гвардиола је занимљивом поставком и формацијом 3-4-3, са Вокером, Отамендијем и Лапортом у последњој линији ипак тактички надмудрио Емерија, чији је везни ред био у потпуној дисфункцији. Ни касније увођење Арона Ремзија, потом и новајлије Дениса Суареза, није много тога променило. Сити је изгледао као савршено наштелована машина.

Сити је одрадио своје, сада је Ливерпул на потезу. 

МАНЧЕСТЕР СИТИ: Едерсон - Вокер, Фернандињо, Отаменди, Лапорт - Гундоган, Де Брујне (од 87. Махрез), Д. Силва - Б. Силва, Агуеро (од 81. Жесус), Стерлинг.

АРСЕНАЛ: Лено - Лихштајнер, Мустафи (од 78. Мавропанос), Кошћелни, Монреал - Ивоби (од 66. Рамзи), Тореира, Гендузи, Колашинац (од 66. Суарез) - Обамејанг и Лаказет.

ПАРОВИ 25. КОЛА:

Тотенхем - Њукасл 1:0 (0:0)
/Сон 83/

Брајтон - Вотфорд 0:0

Барнли - Саутемптон 1:1 (0:0)
/Барнс 94'п - Редмонд 55'/

Челси - Хадерсфилд 5:0 (2:0)
/Игуаин 16', 69', Азар 46'п, 66', Луиз 86'/

Кристал палас - Фулам 2:0 (1:0)
/Миливојевић 25'п, Шлуп 87'/

Евертон - Вулверхемптон 1:3 (1:2)
/Андре Гомес 27' - Рубен Невес 7'п, Хименез 45', Дендонкер 66'/

Кардиф - Борнмут 2:0 (1:0)
/Рид 5п, 48/

недеља

Лестер - Манчестер јунајтед 0:1 (0:1)
/Рашфорд 9/

Манчестер сити - Арсенал 3:1 (2:1)
/Агуеро 1, 44, 61 - Кошћелни 11/

понедељак

Вест Хем - Ливерпул 21.00

Табела: Ливерпул (-1) 61, Манчестер сити 59, Тотенхем 57, Челси 50, Манчестер јунајтед 48, Арсенал 47, Вулверхемптон 38, Вотфорд 34, Евертон 33, Борнмут 33, Лестер 32, Вест Хем (-1) 31, Брајтон 27, Кристал Палас 26, Њукасл 24, Саутемптон 24, Барнли 25, Кардиф 22, Фулам 17, Хадерсфилд 11.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар