Kurtoa: Više bih volio Azara u Realu, nego Nejmara!

Belgijski golman je samo iskren.

Fudbal 03.02.2019 | 22:30
Kurtoa: Više bih volio Azara u Realu, nego Nejmara!
Celog prošlog leta navijači madridskog Reala čekali su bombastično pojačanje, ali su na kraju dobili „samo“ Tiba Kurtou i Vinisijusa Žuniora. Prvi je zagospodario gol linijom, a drugi polako gradi svoj put do zvezda Kraljevskog kluba.

Međutim, to pristalicama trostrukog uzastopnog šampiona Evrope nije dovoljno. Pogotovo jer Real ozbiljno zaostaje za Barselonom, a na stadionu Santjago Bernabeu već pet sezona nije promovisano nijedno veliko ime svetskog fudbala.

Poslednjih godinu dana govorka se da bi Florentino Perez mogao da razbije kasu za Edena Azaraili Nejmara i da će jedan od njih dvojice (ako ne i obojica) otvoriti vrata nove generacije Galaktikosa. Kurtoa bi lično više voleo da u dresu Kraljevskog kluba vidi svog sunarodnika Azara, nego Brazilca iz PSŽ.

“Uvek bih izabrao Edena, naravno. Jako ga volim, ali jasno je – uprava je ta koja odlučuje. Ne znam, iskreno, šta će se dogoditi, to nije pitanje za mene, već za predsednika i članove uprave. Real Madrid je onop što vidite sada. Vidi se da imamo kvalitet, ali ponekad jednostavno ne možemo do gola“, kaže Kurtoa.

Barselona je poslednjih meseci, pa i godina, uložila mnogo više od Reala u izgradnju tima, samo je za transfere Filipea Kutinja, Usmana Dembelea i Frenkija de Jonga, koji dolazi na leto, platila gotovo 400.000.000 evra, što bi klub moglo da uvede u problem zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja. Zbog toga Kurtoa veruje da će Barselona uskoro morati da proda svoje najbolje igrače.

“Ne treba da gledamo druge, dovoljni smo sami sebi. Mi gradimo naš tim. Ko zna dal i će i ko biti kaženj zbog finansijskog fer-pleja. Ako znamo da je Barselona kupila igrača za više od duplo od onoga za šta su prodali Nejmara, znači da će morati uskoro da prodaju igrače kako bi napravili balans“, jasan je Kurtoa.

Podsetimo, Eden Azar je nekoliko puta isticao da mu je dečački san da jednog dana zaigra za Real Madrid, a od Mundijala u Rusiji drži navijače i upravu Čelsija na ledu oko svoje budućnosti. Nedavno je o ovoj temi govorio i Maurisio Sari, koji je rekao da ne može da utiče na Azarovu konačnu odluku, ali da bi trebalo da se odluči što pre. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar