Куртоа: Више бих волио Азара у Реалу, него Нејмара!

Белгијски голман је само искрен.

Фудбал 03.02.2019 | 22:30
Куртоа: Више бих волио Азара у Реалу, него Нејмара!
Целог прошлог лета навијачи мадридског Реала чекали су бомбастично појачање, али су на крају добили „само“ Тиба Куртоу и Винисијуса Жуниора. Први је загосподарио гол линијом, а други полако гради свој пут до звезда Краљевског клуба.

Међутим, то присталицама троструког узастопног шампиона Европе није довољно. Поготово јер Реал озбиљно заостаје за Барселоном, а на стадиону Сантјаго Бернабеу већ пет сезона није промовисано ниједно велико име светског фудбала.

Последњих годину дана говорка се да би Флорентино Перез могао да разбије касу за Едена Азараили Нејмара и да ће један од њих двојице (ако не и обојица) отворити врата нове генерације Галактикоса. Куртоа би лично више волео да у дресу Краљевског клуба види свог сународника Азара, него Бразилца из ПСЖ.

“Увек бих изабрао Едена, наравно. Јако га волим, али јасно је – управа је та која одлучује. Не знам, искрено, шта ће се догодити, то није питање за мене, већ за председника и чланове управе. Реал Мадрид је оноп што видите сада. Види се да имамо квалитет, али понекад једноставно не можемо до гола“, каже Куртоа.

Барселона је последњих месеци, па и година, уложила много више од Реала у изградњу тима, само је за трансфере Филипеа Кутиња, Усмана Дембелеа и Френкија де Јонга, који долази на лето, платила готово 400.000.000 евра, што би клуб могло да уведе у проблем због кршења правила финансијског фер-плеја. Због тога Куртоа верује да ће Барселона ускоро морати да прода своје најбоље играче.

“Не треба да гледамо друге, довољни смо сами себи. Ми градимо наш тим. Ко зна дал и ће и ко бити кажењ због финансијског фер-плеја. Ако знамо да је Барселона купила играча за више од дупло од онога за шта су продали Нејмара, значи да ће морати ускоро да продају играче како би направили баланс“, јасан је Куртоа.

Подсетимо, Еден Азар је неколико пута истицао да му је дечачки сан да једног дана заигра за Реал Мадрид, а од Мундијала у Русији држи навијаче и управу Челсија на леду око своје будућности. Недавно је о овој теми говорио и Маурисио Сари, који је рекао да не може да утиче на Азарову коначну одлуку, али да би требало да се одлучи што пре. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар