Juventusov plan za ljeto...

Prodati Sandra, kupiti Marsela i dati mu platu od 12. 000. 000 evra godišnje! Real Madrid može da računa na ozbiljno obeštećenje.

Fudbal 03.02.2019 | 21:00
Juventusov plan za ljeto...
Nije uspeo Fabio Paratići da se dogovori sa čelnicima Arsenala oko uslova pod kojim je Aron Remzi mogao da napusti Emirejts već u januaru, ali to ne znači da je prelazni rok za nama bio neuspešan za Staru damu. Naprotiv. 

Juventus je u kratkom vremenskom periodu dogovorio sve uslove saradnje sa Remzijem, koji će od narednog leta postati drugi najplaćeniji igrač Serije A (Gonzalo Iguain otišao u Čelsi), u međuvremenu sa Đenovom sredio sve detalje oko selidbe talentovanog štopera Kristijana Romera u Torino za samo 20.000.000 evra, a naredna meta će najverovatnije biti - Marselo!

Nema tu nikakve tajne. Juventus je Marsela želeo i prošlog jula i avgusta, kada je počeo da se rastura Real Madrid ere Kristijana Ronalda, ove zime se dosta šuškalo o mogućem transferu, a torinski Tutosport u svom štampanom izdanju iznosi dosta hrabre tvrdnje da će Brazilac postati novi igrač Stare dame, a da će ceo transfer biti finansiran od prodaje Aleksa Sandra! Doduše, ne treba zaboraviti da je najuticajniji torinski sportski dnevnik prvi najavio megalomanski transfer Kristijana Ronalda, čemu se ceo fudbalski svet u prvom momentu podsmevao...

Kako se ističe, Juventus je već skovao kompletnu strategiju za ovaj transfer. Real Madridu biće ponuđeno obeštećenje od 45.000.000 evra, a Marsela čeka vrtoglavi ugovor od 12.000.000 evra godišnje! Jedan od najboljih levih bekova sveta poslednje decenije tako bi pretekao Remzija i stao odmah iza svog prijatelja Ronalda po iznosu godišnjih primanja.

Ronaldo je jedan od glavnih zagovornika ideje da Marselo dođe u Juventus, pošto je poznato da su njih dvojica dugogodišnji prijatelji. Direktoru Bjankonera Fabiju Paratićiju je ova misao takođe u glavi, kao što je bio i glavni čovek za realizaciju Ronaldovog transfera prošlog leta, što je bila tačka razmimoilaženja Juventusa i nekadašnjeg prvog operativca Bepea Marote.

Kao što je već napomenuto, ceo transfer Juventus bi finansirao od prodaje Aleksa Sandra u Čelsi ili Mančester Siti, koji već dve godine jure Brazilca. Razlog zašto cela ova priča „ne pije vodu“ leži u tome što je Sandro pred kraj prošle godine potpisao novi ugovor sa Juventusom, do juna 2023. godine.

Ako je to bila samo Juventusova strategija da od potencijalnih kupaca izvuče još veći novac, onda treba skinuti kapu sportskom sektoru Juventusa.

U suprotnom...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar