Intervju - Mrkela o otvorenom tržištu...

Činimo sve da Marin ostane, postoji velika želja da Ivanić dođe, dovešćemo Gajića ako se ukaže prilika - nema ponude za Kafua. . . ! „Mislim da je prelazni rok dobro odrađen, ali možda se još nešto desi“.

Fudbal 03.02.2019 | 23:45
Intervju - Mrkela o otvorenom tržištu...
Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela govorio je o potencijalnim transferima koji bi mogli da budu ostvareni u narednih nekoliko dana, poručivši da kompletnu situaciju diktira tržište.

Ono što je najvažnije za vodeće ljude kluba iz Ljutice Bogdana jeste da je regulisano stanje igračkog kadra, kao i da su dovedena ona pojačanja koja su planirana. Ipak, postoji još dosta mogućih odlazaka i dolazaka u Crvenu zvezdu.

„Već sam rekao da je prioritet smanjivanje igračkog kadra. Mislim da smo u tome u dovoljnoj meri uspeli. Doveli smo igrače koji su nam bili potrebni, koje smo duže vreme pratili. Stigao je Nemanja Milunović koga smo pratili dugo, kao i dvojicu najboljih iz Superlige, Aleksu Vukanovića i Miloša Vulića. Mislim da je prelazni rok dobro odrađen, ali možda se još nešto desi, jer prelazni rok traje do 9. februara. Takođe, postoji i mogućnost i odlazaka”, poručio je Mrkela, koji se nalazi sa ekipom Vladana Milojevića na pripremama u Antaliji.

Ima li konkretnih ponuda?

„Ne bih konkretno o imenima, ali usmeni dogovori sa nekima postoje, u slučaju nekih nepristojnih ponuda”.

U toj grupi igrača je i Marko Marin, koji je rekao da je ta nepristojna ponuda stigla, ali da li je zadovoljna i Crvena zvezda?

„Marko je već u medijima objasnio da postoji takav dogovor sa klubom. U slučaju da se pojavi takva ponuda, možda i ode. Mada mi činimo sve da ostane”.

Da li bi Mohamed el Fardu Ben možda mogao da napusti klub? Recimo da ode u Kinu?

„O tom potom, ali mi želimo da i jedan i drugi ostanu. Ali ponavljam, tržište diktira uslove. Videćemo do zatvaranja rokova u tim zemljama”.

 Da li kod Marina postoji volja da ostane?

„Ima volje”.

Angažovanje Mirka Ivanića, da li je to završena priča?

„Nije tajna da je naša velika želja, već duže vreme. Mislim da u ovom trenutku postoji veća zainteresovanost svih strana da Mirko dođe. Šta će da se desi do kraja roka, videćemo...”.

Da li je moćda odlazak Marina uslov za dolazak Ivanića?

„I jeste i nije”.

Kakva je situacija sa Milanom Gajićem?

„I on je naša želja duže vreme. Ukoliko bude prilike da dođe, mi ćemo da je iskoristimo”.

Erik Jirka je već nagovestio da bi mogao da se ispostavi kao kapitalna investicija Crvene zvezde.

„Zapao nam je za oko u dvomeču sa Trnavom. Pokazao je da je moderan igrač, igrač budućnosti kakvog nismo imali na našim prostorima. Pokazuje ono što smo očekivali od njega”.

Milan Pavkov? Da li postoji opcija da on ode?

„Sa Milanom smo produžili ugovor. Ja bih voleo da mi ostanemo sa ovim kadrom. Mada postoji otvorenost nekih tržišta”.

Milan Borjan još uvek nije postigao dogovor sa upravom Crvene zvezde oko potpisivanja nogov ugovora.

„Pričali smo u Beogradu, ja sam kraće razgovarao sa njim ovde po dolasku u Belek. Nastavićemo razgovor u Beogradu. Voljan je da ostane”.

Lorenco Ebisilio nije uspeo sebe da pronađe u prvom delu sezone, da li je i njegovo pitanje odlaska otvoreno?

„Već sam odgovorio. Ne znam u ovom trenutku šta će da se desi, jer tržište diktira neke stvari”.

Kafu nije otputovao sa ekipom u Antaliju, ali u ovom trenutku nema konkretne ponude za njega.

„Koliko znam ništa nije stiglo. On je u Beogradu, trenira sa Ivicom Momčilovićem. Bila je mala mogućnost da ode u Uzbekistan, ali ništa o tome nisam čuo u prethodnih sedam-osam dana”.

Da li znači da ste u Srbiji kupili sve što vas zanima i da sada razmatrate samo opcije iz inostranstva?

„Uglavnom je tako”.

Vladan Milojević je već poručio da je prezadovoljan pojačanjima? Stvara se tim, ne samo za proleće, već za evropske kvalifikacije.

„Svi u klubu smo zadovoljni kako sve izgleda. Ovaj rok je važan za nas jer želimo da ojačamo ekipu i da se dobro spremimo za ono što nas čeka u kvalifikacijama na leto. Sada se prave potezi koji će biti korisni tada. Ono što sada dovedemo, to je to. Jer je letnja pauza mnogo kraća i tada je teško u početnom delu prelaznog roka dovesti kvalitetna pojačanja”, poručio je Mitar Mrkela.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar