Интервју - Мркела о отвореном тржишту...

Чинимо све да Марин остане, постоји велика жеља да Иванић дође, довешћемо Гајића ако се укаже прилика - нема понуде за Кафуа. . . ! „Мислим да је прелазни рок добро одрађен, али можда се још нешто деси“.

Фудбал 03.02.2019 | 23:45
Интервју - Мркела о отвореном тржишту...
Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела говорио је о потенцијалним трансферима који би могли да буду остварени у наредних неколико дана, поручивши да комплетну ситуацију диктира тржиште.

Оно што је најважније за водеће људе клуба из Љутице Богдана јесте да је регулисано стање играчког кадра, као и да су доведена она појачања која су планирана. Ипак, постоји још доста могућих одлазака и долазака у Црвену звезду.

„Већ сам рекао да је приоритет смањивање играчког кадра. Мислим да смо у томе у довољној мери успели. Довели смо играче који су нам били потребни, које смо дуже време пратили. Стигао је Немања Милуновић кога смо пратили дуго, као и двојицу најбољих из Суперлиге, Алексу Вукановића и Милоша Вулића. Мислим да је прелазни рок добро одрађен, али можда се још нешто деси, јер прелазни рок траје до 9. фебруара. Такође, постоји и могућност и одлазака”, поручио је Мркела, који се налази са екипом Владана Милојевића на припремама у Анталији.

Има ли конкретних понуда?

„Не бих конкретно о именима, али усмени договори са некима постоје, у случају неких непристојних понуда”.

У тој групи играча је и Марко Марин, који је рекао да је та непристојна понуда стигла, али да ли је задовољна и Црвена звезда?

„Марко је већ у медијима објаснио да постоји такав договор са клубом. У случају да се појави таква понуда, можда и оде. Мада ми чинимо све да остане”.

Да ли би Мохамед ел Фарду Бен можда могао да напусти клуб? Рецимо да оде у Кину?

„О том потом, али ми желимо да и један и други остану. Али понављам, тржиште диктира услове. Видећемо до затварања рокова у тим земљама”.

 Да ли код Марина постоји воља да остане?

„Има воље”.

Ангажовање Мирка Иванића, да ли је то завршена прича?

„Није тајна да је наша велика жеља, већ дуже време. Мислим да у овом тренутку постоји већа заинтересованост свих страна да Мирко дође. Шта ће да се деси до краја рока, видећемо...”.

Да ли је моћда одлазак Марина услов за долазак Иванића?

„И јесте и није”.

Каква је ситуација са Миланом Гајићем?

„И он је наша жеља дуже време. Уколико буде прилике да дође, ми ћемо да је искористимо”.

Ерик Јирка је већ наговестио да би могао да се испостави као капитална инвестиција Црвене звезде.

„Запао нам је за око у двомечу са Трнавом. Показао је да је модеран играч, играч будућности каквог нисмо имали на нашим просторима. Показује оно што смо очекивали од њега”.

Милан Павков? Да ли постоји опција да он оде?

„Са Миланом смо продужили уговор. Ја бих волео да ми останемо са овим кадром. Мада постоји отвореност неких тржишта”.

Милан Борјан још увек није постигао договор са управом Црвене звезде око потписивања ногов уговора.

„Причали смо у Београду, ја сам краће разговарао са њим овде по доласку у Белек. Наставићемо разговор у Београду. Вољан је да остане”.

Лоренцо Ебисилио није успео себе да пронађе у првом делу сезоне, да ли је и његово питање одласка отворено?

„Већ сам одговорио. Не знам у овом тренутку шта ће да се деси, јер тржиште диктира неке ствари”.

Кафу није отпутовао са екипом у Анталију, али у овом тренутку нема конкретне понуде за њега.

„Колико знам ништа није стигло. Он је у Београду, тренира са Ивицом Момчиловићем. Била је мала могућност да оде у Узбекистан, али ништа о томе нисам чуо у претходних седам-осам дана”.

Да ли значи да сте у Србији купили све што вас занима и да сада разматрате само опције из иностранства?

„Углавном је тако”.

Владан Милојевић је већ поручио да је презадовољан појачањима? Ствара се тим, не само за пролеће, већ за европске квалификације.

„Сви у клубу смо задовољни како све изгледа. Овај рок је важан за нас јер желимо да ојачамо екипу и да се добро спремимо за оно што нас чека у квалификацијама на лето. Сада се праве потези који ће бити корисни тада. Оно што сада доведемо, то је то. Јер је летња пауза много краћа и тада је тешко у почетном делу прелазног рока довести квалитетна појачања”, поручио је Митар Мркела.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар