Video - Nekad Vlade i Peđa - danas Nikola!

Prvi put posle petnaest godina Srbija će imati predstavnika na Ol-star meču, pošto su treneri u NBA izabrali Nikolu Jokića za rezervu na ovom prestižnom meču.

Košarka 03.02.2019 | 23:15
Video - Nekad Vlade i Peđa - danas Nikola!
Srbija, u istoriji najjače lige na svetu, imala je samo dva košarkaša koji su je reprezentovali na utakmici najvećih zvezda – Vlada Divca i Peđu Stojakovića.

Legendarni košarkaši do ovog dostignuća stigli su kao igrači Sakramento Kingsa početkom 21. veka.

Divac je na Ol-star meču učestvovao 2001. godine, dok je Stojaković tri puta zaredom, od 2002. do 2004, bio među superstarovima.

Od tada nijedan naš igač nije uspeo da uđe u odabrano društvo, pa tako ovaj uspeh Jokića dobija još više na značaju jer prvi put posle decenije i po imamo srpsku zastavu na najvećem košarkaškom spektaklu.

Jokić je ove sezone jedan od najkorisnijih igrača lige jer na sjajan način predvodi Denver (35-15), a pritom beleži 20 poena, 10 skokova i skoro osam asistencija.



Ukoliko nastavi u ovakvom ritmu srpski centar završiće među top pet u glasovima za MVP lige, što će biti najveći uspeh nekog našeg košarkaša u NBA još od Peđe Stojakovića, koji je sezone 2003/2004 završio na četvrtom mestu – iza Džermejna O’Nila, Tima Dankana i Kevina Garneta.

Pored svega navedenog Nikola ima 23 godine i kada pogledamo koliko još može da napreduje shvatamo da ne postoji granica za njega. Sigurni smo da je Jokić potpuno svestan da nije još ni blizu Divčevog i Stojakovićevog statusa u Srbiji, a i to je i nerealno očekivati s obzirom na godine.

Centar iz Sombora već je doneo Srbiji srebro na Olimpijaskim igrama u Rio de Žaneiru, kada je kao 21-godišnjak bio među glavnim igračima reprezentacije.

Odluka koju će doneti godinu dana kasnije iz ove perspektive može da se kaže da je bila ispravna, iako mu neki i dalje zameraju što je propustio Evrobasket na kojem je naša selekcija zauzela drugo mesto.



Jokić je žrtvovao jednu godinu, potpuno se posvetio sebi i to sada daje rezultata. To je već ispričana priča i nema potrebe da se vraćamo na nju. Poenta je da Srbija ima blago i da ga treba dobro čuvati.

Još nije poznato u kojem će timu igrati Nikola na Ol-star meču jer je sistem prošle godine promenjen, pa tako nećemo gledati utakmicu između Istoka i Zapada, već će timove sastavljati kapiteni Lebron Džejms i Janis Adetokumbo koji su dobili najviše glasova od publike.

Sedmog februara saznaćemo sa kojim košarkašima će Jokić igrati u timu, dok je Ol-star meč na programu 19. februara.

Divac, Stojakovića, pa sada Jokić – u lepom je društvu nekadašnji igrač Mega Bemaksa koji u godinama ispred njega ima dobru šansu da nadmaši njihove uspehe.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar