Видео - Некад Владе и Пеђа - данас Никола!

Први пут после петнаест година Србија ће имати представника на Ол-стар мечу, пошто су тренери у НБА изабрали Николу Јокића за резерву на овом престижном мечу.

Кошарка 03.02.2019 | 23:15
Видео - Некад Владе и Пеђа - данас Никола!
Србија, у историји најјаче лиге на свету, имала је само два кошаркаша који су је репрезентовали на утакмици највећих звезда – Влада Дивца и Пеђу Стојаковића.

Легендарни кошаркаши до овог достигнућа стигли су као играчи Сакраменто Кингса почетком 21. века.

Дивац је на Ол-стар мечу учествовао 2001. године, док је Стојаковић три пута заредом, од 2002. до 2004, био међу суперстаровима.

Од тада ниједан наш игач није успео да уђе у одабрано друштво, па тако овај успех Јокића добија још више на значају јер први пут после деценије и по имамо српску заставу на највећем кошаркашком спектаклу.

Јокић је ове сезоне један од најкориснијих играча лиге јер на сјајан начин предводи Денвер (35-15), а притом бележи 20 поена, 10 скокова и скоро осам асистенција.



Уколико настави у оваквом ритму српски центар завршиће међу топ пет у гласовима за МВП лиге, што ће бити највећи успех неког нашег кошаркаша у НБА још од Пеђе Стојаковића, који је сезоне 2003/2004 завршио на четвртом месту – иза Џермејна О’Нила, Тима Данкана и Кевина Гарнета.

Поред свега наведеног Никола има 23 године и када погледамо колико још може да напредује схватамо да не постоји граница за њега. Сигурни смо да је Јокић потпуно свестан да није још ни близу Дивчевог и Стојаковићевог статуса у Србији, а и то је и нереално очекивати с обзиром на године.

Центар из Сомбора већ је донео Србији сребро на Олимпијаским играма у Рио де Жанеиру, када је као 21-годишњак био међу главним играчима репрезентације.

Одлука коју ће донети годину дана касније из ове перспективе може да се каже да је била исправна, иако му неки и даље замерају што је пропустио Евробаскет на којем је наша селекција заузела друго место.



Јокић је жртвовао једну годину, потпуно се посветио себи и то сада даје резултата. То је већ испричана прича и нема потребе да се враћамо на њу. Поента је да Србија има благо и да га треба добро чувати.

Још није познато у којем ће тиму играти Никола на Ол-стар мечу јер је систем прошле године промењен, па тако нећемо гледати утакмицу између Истока и Запада, већ ће тимове састављати капитени Леброн Џејмс и Јанис Адетокумбо који су добили највише гласова од публике.

Седмог фебруара сазнаћемо са којим кошаркашима ће Јокић играти у тиму, док је Ол-стар меч на програму 19. фебруара.

Дивац, Стојаковића, па сада Јокић – у лепом је друштву некадашњи играч Мега Бемакса који у годинама испред њега има добру шансу да надмаши њихове успехе.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар