Barkli poručio NBA ligi: Dejvis NE SMIJE u Lejkerse!

Navikli smo od Čarlsa Barklija da iskreno govori o svim temama, a ovoga puta "na udaru" je bio i Entoni Dejvis. Ili bolje rečeno agenti u NBA ligi i Lebron Džejms. . .

Košarka 03.02.2019 | 22:15
Barkli poručio NBA ligi: Dejvis NE SMIJE u Lejkerse!
Posle Kristapsa Porzingisa u Dalasu, u velikom trejdu sa Njujork Niksima u koji je uključeno nekoliko igrača i "pikova", očekuje nas još jedna potencijalna "bomba" pošto je jedan od najboljih košarkaša sveta Entoni Dejvis zatražio da promeni sredinu.

"Obrva" želi da napusti Pelikanse koji su ga draftovali 2012. godine pošto sa ovom ekipom nije uspeo da bude relevantan na Zapadu i samo dva puta su se domogli plej-ofa...

Nezadovoljstvo postoji već neko vreme i postalo je jasno da Dejvis želi "izlaz" kada je njegov agent Rič Pol u javnosti govorio o potencijalnom trejdu, zbog čega je igrač kažnjen sa 50 hiljada dolara, a već mesecima se "šuška" da bi naredna destinacija mogli da budu L.A. Lejkersi.

Slavna franšiza je letos "potpisala" Lebrona Džejmsa koji je bio spreman da se strpi kako bi se u Kaliforniji napravio novi "super tim", a navodno je zajedno sa zajedničkim agentom Ričom Polom "vrbovao" i Entonija Dejvisa da mu se pridruži, što je izuzetno iziritiralo slavnog košarkaša Čarlsa Barklija - sada TV konsultanta na "TNT".

Javno "traženje trejda" je zabranjeno NBA pravilima, a Čarls Barkli je rado posavetovao komesara lige Adama Silvera da zabrani i potencijalni trejd Lejkersi - Pelikansi.

"NBA liga i Adam Silver treba da blokiraju taj trejd. Ne sviđa mi se šta Lejerski rade i mislim da to nije u redu... Prave tajne dogovore i to svi znamo", počeo je priču "Čak".

"Da vam kažem nešto, agent Rič Pol je pobesneo na mene kada sam pre mesec dana rekao 'Aha, sve je jasno, Dejvis će u Lejkerse' što je bilo pre početka svih glasina. Namestili su trejd. Mislim da zato komesar Silver, koga poštujem, treba da izađe i kaže da Entoni Dejvis ne može da bude trejdovan u Lejkerse. Ne smemo da imamo igrače i agente koji prave tajne dogovore da bi pravili supertimove!", izričit je Barkli u svom stavu.

S njim se nisu složili Erni Džonson, Keni Smit i Šakil O'Nil, a bivši centar Lejkersa je kazao i da Barkli ne razume "novu generaciju košarkaša koja je u NBA".

Liga je prethodno 2011. godine stavila "veto" na trejd Krisa Pola iz Pelikansa u Lejkerse, kada je njom predsedavao Dejvid Štern, a videćemo da li će i ovoga puta zaustaviti dogovor dva ista kluba - sada iz drugačijeg razloga...

Treba ipak podsetiti i da Čarls Barkli nije "naivan" u celoj priči pošto je kao košarkaš Finiksa zahtevao trejd u ekipu koja se bori za titulu ili će "proglasiti penziju".

NIJE SAMO DEJVIS...

Lejkersi planiraju da na leto "napadnu" i Kevina Durenta koji će postati slobodan agent posle isteka ugovora sa Golden Stejtom, a za sada ovaj košarkaš nije javno saopštio da li će ostati u redovima šampiona. Zbog toga ga je tokom jeseni čak napao i saigrač Drejmond Grin, posle čega su nastali nemiri u Voriorsima, a videćemo da li će se udružiti sa još dva superstara u LA...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar