Баркли поручио НБА лиги: Дејвис НЕ СМИЈЕ у Лејкерсе!

Навикли смо од Чарлса Барклија да искрено говори о свим темама, а овога пута "на удару" је био и Ентони Дејвис. Или боље речено агенти у НБА лиги и Леброн Џејмс. . .

Кошарка 03.02.2019 | 22:15
Баркли поручио НБА лиги: Дејвис НЕ СМИЈЕ у Лејкерсе!
После Кристапса Порзингиса у Даласу, у великом трејду са Њујорк Никсима у који је укључено неколико играча и "пикова", очекује нас још једна потенцијална "бомба" пошто је један од најбољих кошаркаша света Ентони Дејвис затражио да промени средину.

"Обрва" жели да напусти Пеликансе који су га драфтовали 2012. године пошто са овом екипом није успео да буде релевантан на Западу и само два пута су се домогли плеј-офа...

Незадовољство постоји већ неко време и постало је јасно да Дејвис жели "излаз" када је његов агент Рич Пол у јавности говорио о потенцијалном трејду, због чега је играч кажњен са 50 хиљада долара, а већ месецима се "шушка" да би наредна дестинација могли да буду Л.А. Лејкерси.

Славна франшиза је летос "потписала" Леброна Џејмса који је био спреман да се стрпи како би се у Калифорнији направио нови "супер тим", а наводно је заједно са заједничким агентом Ричом Полом "врбовао" и Ентонија Дејвиса да му се придружи, што је изузетно изиритирало славног кошаркаша Чарлса Барклија - сада ТВ консултанта на "ТНТ".

Јавно "тражење трејда" је забрањено НБА правилима, а Чарлс Баркли је радо посаветовао комесара лиге Адама Силвера да забрани и потенцијални трејд Лејкерси - Пеликанси.

"НБА лига и Адам Силвер треба да блокирају тај трејд. Не свиђа ми се шта Лејерски раде и мислим да то није у реду... Праве тајне договоре и то сви знамо", почео је причу "Чак".

"Да вам кажем нешто, агент Рич Пол је побеснео на мене када сам пре месец дана рекао 'Аха, све је јасно, Дејвис ће у Лејкерсе' што је било пре почетка свих гласина. Наместили су трејд. Мислим да зато комесар Силвер, кога поштујем, треба да изађе и каже да Ентони Дејвис не може да буде трејдован у Лејкерсе. Не смемо да имамо играче и агенте који праве тајне договоре да би правили супертимове!", изричит је Баркли у свом ставу.

С њим се нису сложили Ерни Џонсон, Кени Смит и Шакил О'Нил, а бивши центар Лејкерса је казао и да Баркли не разуме "нову генерацију кошаркаша која је у НБА".

Лига је претходно 2011. године ставила "вето" на трејд Криса Пола из Пеликанса у Лејкерсе, када је њом председавао Дејвид Штерн, а видећемо да ли ће и овога пута зауставити договор два иста клуба - сада из другачијег разлога...

Треба ипак подсетити и да Чарлс Баркли није "наиван" у целој причи пошто је као кошаркаш Финикса захтевао трејд у екипу која се бори за титулу или ће "прогласити пензију".

НИЈЕ САМО ДЕЈВИС...

Лејкерси планирају да на лето "нападну" и Кевина Дурента који ће постати слободан агент после истека уговора са Голден Стејтом, а за сада овај кошаркаш није јавно саопштио да ли ће остати у редовима шампиона. Због тога га је током јесени чак напао и саиграч Дрејмонд Грин, после чега су настали немири у Вориорсима, а видећемо да ли ће се удружити са још два суперстара у ЛА...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар