Uhapsiće ministre ako dođu na KiM

Na Kosovu će uhapsiti premijerku Srbije i ministre ako se usude doći; evo ko je sve na spisku. . . Prištinske vlasti sastavile su spisak “nepoželjnih osoba”, gde su najviši srpski funkcioneri, pišu beogradske “Novosti”.

Srbija 25.11.2018 | 12:55
Uhapsiće ministre ako dođu na KiM
Prije nego što su uvođenjem taksi faktički zabranili ulazak proizvoda iz Srbije na teritoriju Kosova, prištinske vlasti su 1. novembra donijele odluku da se najvišim funkcionerima iz Beograda ne dozvoli prolaz preko granice, ako bi imali namjeru ući u tu državu.

Prema saznanjima lista, spisak nepoželjnih osoba dostavljen je svim policijskim punktovima na prelazima, uz napomenu da odmah budu uhapšene ako dođu na neki od administrativnih prelaza.

Na spisku u koji su "Novosti" imale uvid su srpski funkcioneri, počev od premijerke Ane Brnabić, preko ministara u Vladi, do sudija Ustavnog i Vrhovnog kasacionog suda.

Na ovoj "crnoj listi" su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar trgovine Rasim Ljajić, ministarka građevine Zorana Mihajlović i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Kako navode "Novosti" nepoželjni predstavnici iz Skupštine su predsednica Maja Gojković i potpredsednici Veroljub Arsić, Vladimir Marinković, Đorđe Milićević, Vjerica Radeta i Gordana Čomić, 14 sudija Ustavnog suda na čelu sa predsednicom Vesnom Ilić Prelić, četiri sudije Vrhovnog kasacionog suda i njegov predsednik Dragomir Milojević, kao i više državnih sekretara, pomoćnika ministara, itd.

Kako list napominje, ovim potezom, poslije CEFTA sporazuma, Priština je prekršila i dogovor iz Brisela koji se odnosi na zvanične posete i koji se primenjuje od 2014. godine.

Po njemu je za planiranu posjetu nekog zvaničnika iz Beograda potrebno samo obavijestiti Prištinu. Po utvrđenoj proceduri, to obaveštenje se šalje oficiru za vezu i ako se ne dobije nikakav odgovor, smatra se da je posjeta odobrena.

U zavisnosti u koju su grupu svrstani funkcioneri, dolazak mora da se najavi najmanje 48 ili 72 časa unapred. "Novosti" navode i da je serija nesuvislih mera Prištine kao i "mlake" i "pro forma" osude iz Evropske unije dovele dijalog sa Beogradom u ćorsokak i da je veliko pitanje može li se on nastaviti u Briselu u formatu u kome se i do sada vodio, čak i da kosovske vlasti ponište svoje odluke. List piše i da će dalje delovanje po ovom pitanju, u sve komplikovanijoj situaciji, srpski državni vrh koordinisati sa Rusijom i Kinom.

"S obzirom na to da je spisak nepoželjnih "posetilaca" KiM sačinjen pre odluke u Interpolu da ne primi tzv. Kosovo u svoje redove, to ide u prilog tvrdnjama da i naknadno nametnute takse nemaju mnogo veze sa ishodom tog glasanja, već da se rukovodstvo u Prištini vodi drugim motivima", navodi se u tekstu.

(Novosti)

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

guz

25.11.2018 13:00

Dodik je na tajnom spisku,doduse on nikad nije ni bio na Kosovu,kukavica.

ODGOVORITE
Name

sreto

25.11.2018 13:52

Kad se zaljubim sta god da radim uvjek nađem razlog da spomenem svoju ljubav. Kakva je to ljubav?? kad stalno spominjete Dodika i kad on nema nikakve veze sa temom

Name

re guz

25.11.2018 14:53

Jest bio na gazimestanu on i Milosevic i nikad vise

Name

Hardinaja Susasic

25.11.2018 15:10

Ma mi na Kosovu smo vec umorni od huskackih projekata nasih sponzora.

Name

tuzna realnost

25.11.2018 16:05

Miroslav Lazanski: "Američka i NATO agresija protiv SR Jugoslavije 1999. bila je nezakonita i prema američkim i prema međunarodnim zakonima. Američki kongres nikada nije glasao za takvu odluku, UN nikada nisu usvojile takvu odluku, Jugoslavija nije posedovala nikakvo oružje za masovno uništavanje, nijedan jugoslovenski vojnik, avion, ili brod nije prešao granice zemlje da bi napao neku NATO državu. „Pregovori” u Rambujeu nisu bili pregovori, aneks B tražio je potpunu NATO okupaciju celokupne jugoslovenske teritorije. Pravi cilj rata bilo je rasparčavanje SR Jugoslavije na što manje delove i potpuna vojna, politička i ekonomska dominacija SAD na Balkanu, kao i rušenje koncepcije nacionalnog suvereniteta malih država. Priče o ljudskim pravima i univerzalnoj pravdi za sve, u vizuri takve demokratije, priče su za malu decu. Ono što je Priština jednostrano proglasila doletelo je na krilima NATO aviona. Poklonjeno. "

Name

Eto Vidis

25.11.2018 19:13

Oni su tu vjezbali,na taj nacin su mislili da ce rasalovati Rusku Federaciju,medjutim to se izjalovilo a ,,Kosovo,,je ostalo ni na nebu ni na zemlji.Sta sad,to Bog dragi ne zna.Zamislite,Albanci su jedina nacija na svijetu koja ima dvije drzave,Kurdi koji isto zive na kompaktnoj cjelini ,ima ih oko 30 miliona,zive rascjepkani u cetiri drzave.Dobar uvod za zesci belaj.

Name

Samuel

25.11.2018 13:00

Tako to radi prava vlast. Jos da mi u Bosni uvrdemo isto pravilo pa da konacno svi Serbe budu u jednoj drzavi

ODGOVORITE
Name

Гаврило

25.11.2018 15:52

Мој Самуеле, Ми Срби у Босни и Херцеговини имамо своју Државу Републику Српску и Ми смо своји на своме, а ти своја правила постављај у Федерацији БиХ!

Name

Kiki

26.11.2018 07:24

Gavrilooo a dze pecat?

Name

Doris.

27.11.2018 22:19

Baš Dodika svi vole a naročito Bosanci, Svaka druga riječ se spominje Dodo.

Name

Stevan

25.11.2018 13:19

Idealna prilika za Dodika da ponese zastavu na dio teritorije Srbije a je da se pravi Baja da je postavljat tamo gdje ne pripada.

ODGOVORITE
Name

Re

25.11.2018 13:38

Nije to tvoje ime mirsade,Dodik je donjeo zastavu gdje joj je i mjesto,pa tako gdje god živi i jedan Srbin mora biti i Srpska zastava.

Name

Daka

25.11.2018 13:24

E što nisam ja Vulin pa da im dođem u goste

ODGOVORITE
Name

guz

25.11.2018 13:38

On je kod tetke u Kanadi,skuplja pare za vikendicu.

Name

Daka-2

25.11.2018 13:55

ZATO I NE MOZES BITI VULIN, VUCIC I DR.ZNAS LI TI DA KOSOVO IMA VISE PROFES.VOJNIKA NRGO SRBIJA.ZNAS LI TI DA JE SRBIJA IZGUBILA KOSOVSKI BOJ I SVAKI RAT U HISTORIJI.MIR JE ZAKON,NESRETNI DAKA.

Name

Mirko

25.11.2018 14:50

Ajde ne lupaj,Srbija ima Zandarmeriju,Vojsku,Vojnu Policiju zvanu Kobre,Specijalnu Antiteroristicku Jedinicu SAJ,BIU,Interventnu policiju i neuporedivo smo sa ljudstvom i tehnikom jaci.E normalno da je problem sto su Zapadnjaci uz Siptare pa su nam ruke "vezane" sto se Kosova tice i trpimo ponizenja...

Name

izraelac

25.11.2018 15:02

Rusija i Kina će prrćutati sve to jer moraju misliti o svojim mukama... Jedino će Lavrov reaguje al komentarom jer on je država sam za sebe... i na kraju niko se americi neće zamjerati zbog trenutne srpske vlasti koja je prolazna ko i svaka vlast.. najviše srba živi na zapadu i oni sami lobiraju za drugačije geopolitičke odnose od trenutnih Vučićevih...

ODGOVORITE
Name

Real-an

25.11.2018 15:13

I onda neko kaze Kosovo je Srbija. Pa jos malo ce zabranit i srpskim pticama da lete kosovskim nebom!

ODGOVORITE
Name

tkrajsek

25.11.2018 16:23

Lavrov je zabrinut haha

Name

ре

25.11.2018 16:32

Па зашто онда траже да га Србија призна. Овако замрзнути конфликт који ће се највјероватније одмрзнути у једниом тренутку а тада само драги Бог зна шта ће бити и за шиптаре и и србе.

Name

Kiki

26.11.2018 07:33

Nece biti nikad vise nista..Nato je u CG i Hr, dolazi i u Makedoniju ...u BiH i Kosovu su njihove snage vec odavno stacionirane..znaci da taj naziv,zamrznuti konflikt je glupost. Narednih 5 ooo godina ce biti tako..to je realnost a sad da li se svidja nekom ili ne..

Name

Para Dox

25.11.2018 19:03

Tek sad vidim kakav je gospodin bio Sloba,a nisam ga simpatisao.Ovi Albanci su negodovali kada su se njima radile ovakve stvari a sada kada oni to isto rade drugima, onda je ok..

ODGOVORITE