Ухапсиће министре ако дођу на КиМ

На Косову ће ухапсити премијерку Србије и министре ако се усуде доћи; ево ко је све на списку. . . Приштинске власти саставиле су списак “непожељних особа”, где су највиши српски функционери, пишу београдске “Новости”.

Србија 25.11.2018 | 12:55
Ухапсиће министре ако дођу на КиМ
Прије него што су увођењем такси фактички забранили улазак производа из Србије на територију Косова, приштинске власти су 1. новембра донијеле одлуку да се највишим функционерима из Београда не дозволи пролаз преко границе, ако би имали намјеру ући у ту државу.

Према сазнањима листа, списак непожељних особа достављен је свим полицијским пунктовима на прелазима, уз напомену да одмах буду ухапшене ако дођу на неки од административних прелаза.

На списку у који су "Новости" имале увид су српски функционери, почев од премијерке Ане Брнабић, преко министара у Влади, до судија Уставног и Врховног касационог суда.

На овој "црној листи" су министар спољних послова Ивица Дачић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар трговине Расим Љајић, министарка грађевине Зорана Михајловић и министар одбране Александар Вулин.

Како наводе "Новости" непожељни представници из Скупштине су председница Маја Гојковић и потпредседници Верољуб Арсић, Владимир Маринковић, Ђорђе Милићевић, Вјерица Радета и Гордана Чомић, 14 судија Уставног суда на челу са председницом Весном Илић Прелић, четири судије Врховног касационог суда и његов председник Драгомир Милојевић, као и више државних секретара, помоћника министара, итд.

Како лист напомиње, овим потезом, послије ЦЕФТА споразума, Приштина је прекршила и договор из Брисела који се односи на званичне посете и који се примењује од 2014. године.

По њему је за планирану посјету неког званичника из Београда потребно само обавијестити Приштину. По утврђеној процедури, то обавештење се шаље официру за везу и ако се не добије никакав одговор, сматра се да је посјета одобрена.

У зависности у коју су групу сврстани функционери, долазак мора да се најави најмање 48 или 72 часа унапред. "Новости" наводе и да је серија несувислих мера Приштине као и "млаке" и "про форма" осуде из Европске уније довеле дијалог са Београдом у ћорсокак и да је велико питање може ли се он наставити у Бриселу у формату у коме се и до сада водио, чак и да косовске власти пониште своје одлуке. Лист пише и да ће даље деловање по овом питању, у све компликованијој ситуацији, српски државни врх координисати са Русијом и Кином.

"С обзиром на то да је списак непожељних "посетилаца" КиМ сачињен пре одлуке у Интерполу да не прими тзв. Косово у своје редове, то иде у прилог тврдњама да и накнадно наметнуте таксе немају много везе са исходом тог гласања, већ да се руководство у Приштини води другим мотивима", наводи се у тексту.

(Новости)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

гуз

25.11.2018 13:00

Додик је на тајном списку,додусе он никад није ни био на Косову,кукавица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срето

25.11.2018 13:52

Кад се заљубим ста год да радим увјек нађем разлог да споменем своју љубав. Каква је то љубав?? кад стално спомињете Додика и кад он нема никакве везе са темом

Name

ре гуз

25.11.2018 14:53

Јест био на газиместану он и Милосевиц и никад висе

Name

Хардинаја Сусасиц

25.11.2018 15:10

Ма ми на Косову смо вец уморни од хускацких пројеката насих спонзора.

Name

тузна реалност

25.11.2018 16:05

Мирослав Лазански: "Америчка и НАТО агресија против СР Југославије 1999. била је незаконита и према америчким и према међународним законима. Амерички конгрес никада није гласао за такву одлуку, УН никада нису усвојиле такву одлуку, Југославија није поседовала никакво оружје за масовно уништавање, ниједан југословенски војник, авион, или брод није прешао границе земље да би напао неку НАТО државу. „Преговори” у Рамбујеу нису били преговори, анекс Б тражио је потпуну НАТО окупацију целокупне југословенске територије. Прави циљ рата било је распарчавање СР Југославије на што мање делове и потпуна војна, политичка и економска доминација САД на Балкану, као и рушење концепције националног суверенитета малих држава. Приче о људским правима и универзалној правди за све, у визури такве демократије, приче су за малу децу. Оно што је Приштина једнострано прогласила долетело је на крилима НАТО авиона. Поклоњено. "

Name

Ето Видис

25.11.2018 19:13

Они су ту вјезбали,на тај нацин су мислили да це расаловати Руску Федерацију,медјутим то се изјаловило а ,,Косово,,је остало ни на небу ни на земљи.Ста сад,то Бог драги не зна.Замислите,Албанци су једина нација на свијету која има двије дрзаве,Курди који исто зиве на компактној цјелини ,има их око 30 милиона,зиве расцјепкани у цетири дрзаве.Добар увод за зесци белај.

Name

Самуел

25.11.2018 13:00

Тако то ради права власт. Јос да ми у Босни уврдемо исто правило па да конацно сви Сербе буду у једној дрзави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

25.11.2018 15:52

Мој Самуеле, Ми Срби у Босни и Херцеговини имамо своју Државу Републику Српску и Ми смо своји на своме, а ти своја правила постављај у Федерацији БиХ!

Name

Кики

26.11.2018 07:24

Гаврилооо а дзе пецат?

Name

Дорис.

27.11.2018 22:19

Баш Додика сви воле а нарочито Босанци, Свака друга ријеч се спомиње Додо.

Name

Стеван

25.11.2018 13:19

Идеална прилика за Додика да понесе заставу на дио територије Србије а је да се прави Баја да је постављат тамо гдје не припада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.11.2018 13:38

Није то твоје име мирсаде,Додик је доњео заставу гдје јој је и мјесто,па тако гдје год живи и један Србин мора бити и Српска застава.

Name

Дака

25.11.2018 13:24

Е што нисам ја Вулин па да им дођем у госте

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

25.11.2018 13:38

Он је код тетке у Канади,скупља паре за викендицу.

Name

Дака-2

25.11.2018 13:55

ЗАТО И НЕ МОЗЕС БИТИ ВУЛИН, ВУЦИЦ И ДР.ЗНАС ЛИ ТИ ДА КОСОВО ИМА ВИСЕ ПРОФЕС.ВОЈНИКА НРГО СРБИЈА.ЗНАС ЛИ ТИ ДА ЈЕ СРБИЈА ИЗГУБИЛА КОСОВСКИ БОЈ И СВАКИ РАТ У ХИСТОРИЈИ.МИР ЈЕ ЗАКОН,НЕСРЕТНИ ДАКА.

Name

Мирко

25.11.2018 14:50

Ајде не лупај,Србија има Зандармерију,Војску,Војну Полицију звану Кобре,Специјалну Антитерористицку Јединицу САЈ,БИУ,Интервентну полицију и неупоредиво смо са људством и техником јаци.Е нормално да је проблем сто су Западњаци уз Сиптаре па су нам руке "везане" сто се Косова тице и трпимо понизења...

Name

израелац

25.11.2018 15:02

Русија и Кина ће пррћутати све то јер морају мислити о својим мукама... Једино ће Лавров реагује ал коментаром јер он је држава сам за себе... и на крају нико се америци неће замјерати због тренутне српске власти која је пролазна ко и свака власт.. највише срба живи на западу и они сами лобирају за другачије геополитичке односе од тренутних Вучићевих...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал-ан

25.11.2018 15:13

И онда неко казе Косово је Србија. Па јос мало це забранит и српским птицама да лете косовским небом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ткрајсек

25.11.2018 16:23

Лавров је забринут хаха

Name

ре

25.11.2018 16:32

Па зашто онда траже да га Србија призна. Овако замрзнути конфликт који ће се највјероватније одмрзнути у једниом тренутку а тада само драги Бог зна шта ће бити и за шиптаре и и србе.

Name

Кики

26.11.2018 07:33

Неце бити никад висе ниста..Нато је у ЦГ и Хр, долази и у Македонију ...у БиХ и Косову су њихове снаге вец одавно стациониране..знаци да тај назив,замрзнути конфликт је глупост. Наредних 5 ооо година це бити тако..то је реалност а сад да ли се свидја неком или не..

Name

Пара Доx

25.11.2018 19:03

Тек сад видим какав је господин био Слоба,а нисам га симпатисао.Ови Албанци су негодовали када су се њима радиле овакве ствари а сада када они то исто раде другима, онда је ок..

ОДГОВОРИТЕ