Cazin: Migrantu pozlilo, pa umro

Migrant iz Sirije A. Dž. (54) preminuo je prirodnom smrću i pored nastojanja ljekara u Domu zdravlja u Cazinu da mu spasu život, saopšteno je iz MUP-a USK. Navodi se kako je Policijska stanica u ovom gradu u protekli utorak u poslijepodnevnim satima primila dojavu kako je migrantu pozlilo dok je, skupa sa suprugom, boravio u jednoj privatnoj kući u cazinskom naselju Šturlić.

Bosna i Hercegovina 07.11.2018 | 13:04
Cazin: Migrantu pozlilo, pa umro
"Policijski službenici su izašli su na lice mjesta i zatekli A.DŽ. u jako lošem zdravstvenom stanju i njegovu suprugu A.B. Muškarac je odmah prevezen u Dom zdravlja u Cazinu, ali je tokom ljekarskog pregleda i pored nastojanja da mu se sačuva život, podlegao", navodi su u saopštenju policije.

Dalje se navodi kako su istražitelji Odjela kriminalističke policije PS Cazin obavili uviđajne radnje, ta da je pregledom od strane ljekara ustanovljeno kako nema vidnih povreda na tijelu i da je smrt nastupila prirodnim putem.

Obaviješteno je i Kantonalno tužilaštvo, a obzirom da u događaju nema elemenata krivičnog djela, naloženo je da se tijelo umrlog preda supruzi.

Policijski službenici kontaktirali su predstavnike Međunarodne organizacije za migracije ( IOM ) koji su potvrdili da su oba lica bila registriovana u hotelu Sedra te da će se Policijska stanica Cazin naknadno upoznati o daljim mjerama i ukopu preminulog migranta.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gogo

07.11.2018 14:47

Fujjjjjjj!!!

ODGOVORITE
Name

Pero

07.11.2018 19:15

vala bas fuuuujj

ODGOVORITE