Ubistvo: Istraga tapka u mjestu?!

Policijske agencije u BiH još pokušavaju rasvijetliti brutalno ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koje se desilo prije 12 dana u sarajevskom naselju Alipašino Polje.  

Bosna i Hercegovina 07.11.2018 | 08:00
Ubistvo: Istraga tapka u mjestu?!
Do sada, osim hapšenja i pritvaranja Srećka Trifkovića iz Istočnog Sarajeva, javnosti nije poznato dokle je stigla istraga.

Ročište u Kantonalnom sudu Sarajevo na kojem se raspravljalo o Trifkovićevom pritvoru održano je iza zatvorenih vrata, pa je nepoznato šta se tačno Trifkoviću stavlja na teret.

Istražioci i uopšte svi koji rade na ovom slučaju zakopčani su do grla, s objašnjenjem da je to u „interesu istrage“. Pitanja koja građani postavljaju se roje, a odgovora i polaganja računa javnosti nema.

Jedno od pitanja jeste i ko je vlasnik automobila “golf 6” s hrvatskim registarskim tablicama iz Krapine koji su navodno ubice pokušale ukrasti. Je li to vozilo vještačeno i otkud informacije da se prilikom pokušaja krađe pokvarilo? Je li vlasnik vozila saslušan, a kako saznaje avaz.ba, to se nije desilo bar do određivanja jednomjesečnog pritvora Trifkoviću.

Sumnja je tim veća, jer istražioci nisu pronašli ni tragove DNK na mjestu zločina.


Otvoreno je i pitanje zašto je iz policije odmah lansirana informacija da iza ubistva policajaca stoji automafija. Prema nekim nezvaničnim pričama koje Sarajevom kruže posljednjih dana, ne bi bilo iznenađenje da likvidacija policajaca ima veze s narkodilerima, pa i s pripremom nečije likvidacije, a kriminalcima je trebalo vozilo za bijeg. 

Javnost traži odgovore i na pitanje kako je moguće da je na mjestu zločina pronađena samo jedna čahura, a ubica je ispraznio cijeli šaržer. Znači li to da je pucano iz automobila u pokretu pa su čahure ostale u vozilu ili su ubice imale čistača metaka. I dalje nema odgovora na pitanje šta je bilo s crnim “rekstonom” koji je imao blinkere, policijska svjetla, i zašto se o tome ćuti.

Gdje vode kraci

Nije bez smisla ni još otvoreno pitanje mogu li tragovi dovesti do nekih ljudi iz policije.

Stiče se utisak da nezapamćeni zločin sve više blijedi pa je i zbog toga neophodno da se slučaj hitno i potpuno rasvijetli, a ubice ulove. Sve u svemu, tapka li istraga u mjestu i 12 dana nakon zločina pa je zbog toga sarajevska policija zatražila pomoć američkog FBI-ja, ostaje da se vidi.

Šta je rekao Trifkovićev automehaničar

Nezvanično saznaje avaz.ba da je pala u vodu teza da se uhapšeni i pritvoreni Srećko Trifković raspitivao za dijelove “golfa 6” koji su mu potrebni za njegovo vozilo i da je to jedan od razloga zašto je pokušana krađa automobila.

To je, navodno, srušio Trifkovićev automehaničar, koji je saslušan prije nekoliko dana u Tužilaštvu KS. On je kazao da je Trifković mjesec prije ubistva sarajevskih policajaca dovezao svoj automobil na servis i uredno platio popravku i nove dijelove.

Tri nova napada na policajce

Od ubistva dvojice policajaca dogodila su se tri napada na policijske službenike u Sarajevu. Dan poslije ubistva Šehovića i Vujinovića, otac i sin Haris i Dino Ibrahimović napali su policajce na Ilidži i nanijeli im povrede, a prekjuče su zabilježena dva nova slučaja, zbog čega su uhapšene 37-godišnjakinja i maloljetnica, 17-godišnjakinja. Ta dva slučaja nemaju veze jedan s drugim, piše avaz.ba.

Izvor: Avaz

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

kuku nama sa nama

07.11.2018 07:25

Ovo je sve trulo iznutra,da mi nismo toga ni svjesni do jednog trenutka...eto vam demokratije

ODGOVORITE
Name

Uzas

07.11.2018 11:13

U normalnoj zemlji digli bi 3 miliona policajaca na noge.I gdje taj FBI.Živite ljude.

Name

Rmpam

07.11.2018 07:29

Nema tu države,biće kao i kosovo a uskoro i cjela Srbija,raj za islamizam,teroriste,migrante islamske,ubice,mafiju,zločince,kriminalce,političare i lopove ...

ODGOVORITE
Name

Re

07.11.2018 08:14

Neka u pravoslavlju cvjeta idila humanisam,pravna drzava i ruze.....

Name

Rere

07.11.2018 08:32

Onda se seli ako ti ne odgovara Pravoslavlje idi u meku.

Name

Romanija

07.11.2018 08:05

Na kraju ce biti da su dvojica ubijenih policajaca dileri, ccccccccccc

ODGOVORITE
Name

Zakon

07.11.2018 08:40

Svi dogadai, ubistvo Dzenana, Davida, ova dva policajca, su uveza i sa vlascu i policijom, zato je sv pod velom tajne i tapka u mjestu. Dobivaju na vremenu i montraj prces. Kakva kradja auta i trice mnogo krupije st ari se rade. A sad pitanje za sve ko od ndredjenih odgovara za ova dva zivota, koga smeniste? Koga kazniste i sto ministar neda ostavku?

Name

brecalo

07.11.2018 16:05

Svako ubistvo u bih tapka u mjestu a onda zastarjeva i nikom nista a lopovi i dalje na slobodi i ubijaju bravo za sudstvo korumpirano bravo za policiju koja radi sa kriminalcima i bravo olosi na vlasti

ODGOVORITE