Убиство: Истрага тапка у мјесту?!

Полицијске агенције у БиХ још покушавају расвијетлити брутално убиство сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића које се десило прије 12 дана у сарајевском насељу Алипашино Поље.  

Босна и Херцеговина 07.11.2018 | 08:00
Убиство: Истрага тапка у мјесту?!
До сада, осим хапшења и притварања Срећка Трифковића из Источног Сарајева, јавности није познато докле је стигла истрага.

Рочиште у Кантоналном суду Сарајево на којем се расправљало о Трифковићевом притвору одржано је иза затворених врата, па је непознато шта се тачно Трифковићу ставља на терет.

Истражиоци и уопште сви који раде на овом случају закопчани су до грла, с објашњењем да је то у „интересу истраге“. Питања која грађани постављају се роје, а одговора и полагања рачуна јавности нема.

Једно од питања јесте и ко је власник аутомобила “голф 6” с хрватским регистарским таблицама из Крапине који су наводно убице покушале украсти. Је ли то возило вјештачено и откуд информације да се приликом покушаја крађе покварило? Је ли власник возила саслушан, а како сазнаје аваз.ба, то се није десило бар до одређивања једномјесечног притвора Трифковићу.

Сумња је тим већа, јер истражиоци нису пронашли ни трагове ДНК на мјесту злочина.


Отворено је и питање зашто је из полиције одмах лансирана информација да иза убиства полицајаца стоји аутомафија. Према неким незваничним причама које Сарајевом круже посљедњих дана, не би било изненађење да ликвидација полицајаца има везе с наркодилерима, па и с припремом нечије ликвидације, а криминалцима је требало возило за бијег. 

Јавност тражи одговоре и на питање како је могуће да је на мјесту злочина пронађена само једна чахура, а убица је испразнио цијели шаржер. Значи ли то да је пуцано из аутомобила у покрету па су чахуре остале у возилу или су убице имале чистача метака. И даље нема одговора на питање шта је било с црним “рекстоном” који је имао блинкере, полицијска свјетла, и зашто се о томе ћути.

Гдје воде краци

Није без смисла ни још отворено питање могу ли трагови довести до неких људи из полиције.

Стиче се утисак да незапамћени злочин све више блиједи па је и због тога неопходно да се случај хитно и потпуно расвијетли, а убице улове. Све у свему, тапка ли истрага у мјесту и 12 дана након злочина па је због тога сарајевска полиција затражила помоћ америчког ФБИ-ја, остаје да се види.

Шта је рекао Трифковићев аутомеханичар

Незванично сазнаје аваз.ба да је пала у воду теза да се ухапшени и притворени Срећко Трифковић распитивао за дијелове “голфа 6” који су му потребни за његово возило и да је то један од разлога зашто је покушана крађа аутомобила.

То је, наводно, срушио Трифковићев аутомеханичар, који је саслушан прије неколико дана у Тужилаштву КС. Он је казао да је Трифковић мјесец прије убиства сарајевских полицајаца довезао свој аутомобил на сервис и уредно платио поправку и нове дијелове.

Три нова напада на полицајце

Од убиства двојице полицајаца догодила су се три напада на полицијске службенике у Сарајеву. Дан послије убиства Шеховића и Вујиновића, отац и син Харис и Дино Ибрахимовић напали су полицајце на Илиџи и нанијели им повреде, а прекјуче су забиљежена два нова случаја, због чега су ухапшене 37-годишњакиња и малољетница, 17-годишњакиња. Та два случаја немају везе један с другим, пише аваз.ба.

Извор: Аваз

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

07.11.2018 07:25

Ово је све труло изнутра,да ми нисмо тога ни свјесни до једног тренутка...ето вам демократије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Узас

07.11.2018 11:13

У нормалној земљи дигли би 3 милиона полицајаца на ноге.И гдје тај ФБИ.Живите људе.

Name

Рмпам

07.11.2018 07:29

Нема ту државе,биће као и косово а ускоро и цјела Србија,рај за исламизам,терористе,мигранте исламске,убице,мафију,злочинце,криминалце,политичаре и лопове ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.11.2018 08:14

Нека у православљу цвјета идила хуманисам,правна дрзава и рузе.....

Name

Рере

07.11.2018 08:32

Онда се сели ако ти не одговара Православље иди у меку.

Name

Романија

07.11.2018 08:05

На крају це бити да су двојица убијених полицајаца дилери, ццццццццццц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закон

07.11.2018 08:40

Сви догадаи, убиство Дзенана, Давида, ова два полицајца, су увеза и са власцу и полицијом, зато је св под велом тајне и тапка у мјесту. Добивају на времену и монтрај прцес. Каква крадја аута и трице много крупије ст ари се раде. А сад питање за све ко од ндредјених одговара за ова два зивота, кога сменисте? Кога казнисте и сто министар неда оставку?

Name

брецало

07.11.2018 16:05

Свако убиство у бих тапка у мјесту а онда застарјева и ником ниста а лопови и даље на слободи и убијају браво за судство корумпирано браво за полицију која ради са криминалцима и браво олоси на власти

ОДГОВОРИТЕ